Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Street Art Festival: Mostar dobiva 12 novih murala

Must Read

Umjetnici iz SAD-a, Argentine, Španjolske, Italije, Ekvadora, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine ukrašavaju fasade u Šantićevoj ulici, Ulici kraljice Katarine, Ulici kralja Zvonimira, Ulici kralja Tomislava, Vukovarskoj ulici, Splitskoj ulici, Ulici maršala Tita, te na lokacijama “staklene banke”, Parka nobelovaca i Španjolskog trga.

image

Program Street Arts Festivala nastavlja se u četvrtak, 9. rujna, u Parku Zrinjevac cirkuskim performansom pod nazivom “Zemlja cirkusija”, koju će za najmlađe Mostarske i Mostarce odigrati zagrebački Cirk prozor kolektiv. Performans počinje u 18.30 sati, najavili su organizatori.

U petak, 10. rujna, planiran je performans iznenađenja koji su osmislili arhitekti, umjetnici i dizajneri iz Austrije i Italije. Mjesto održavanja je igralište “stare gimnazije”.

Za vikend je planiran bogat sadržaj za one koji su ljubitelji hip-hop i graffiti kulture. Grafiteri iz cijelog regije crtat će grafite u naselju Sjeverni logor te na još nekoliko lokacija u gradu. U petak uvečer, 10. rujna, taj događaj dopunit će nastup hip—hop dvojca Whoo See i nastup lokalnih DJ S.One i Mayera, na Hamam Stageu sa početkom u 20 sati. Taj događaj održava se u partnerstvu sa Open City festivalom.

U subotu se Festival seli u prirodu, te će u Lazy Baru u Blagaju u popodnevnim satima početi zabava na kojoj će brojni DJ-evi puštati muziku.

image

U nedjelju, 12. rujna, u Parku nobelovaca na redu je događaj “Kava na zidiću” uz lokalnu muzičku podršku Anje i Zlaje.

Festival će zatvoriti događaj “Mostar story – Artis talk” s lokalnom umjetnicom Majom Rubinić u ponedjeljak, 13. rujna, u 17 sati u Centru za kulturu Mostar.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
USO TURCIN
USO TURCIN
2 years ago

Napomena kic i ograničenost i bezidejnost i skok iz opanaka u mercedes, skutorije

Anonimac
Anonimac
2 years ago

New age murali…

Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -