Published On: Mon, Jun 17th, 2013

Stravična nesreća u Hadžićima: Jedno dijete poginulo, više ranjenih

SARAJEVO – Stravična nesreća dogodila se danas u kasnim poslijepodnevnim satima u naselju Žunovnica u općini Hadžići; u eksploziji je poginulo jedno dijete, a više njih je povrijeđeno.
Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, potvrdio je ovu informaciju, ali nije mogao govoriti o detaljima.
“Jedno dijete je smrtno stradalo, a više njih je povrijeđeno. Za sada mogu samo to reći”, kazao je Nefić.
Prema nezvaničnim informacijama, djeca su se najvjerojatnije igrala u naselju kada su pronašla NES (neeksplodirano ubojitoo sredstvo), nakon čega su ga aktivirala.
Policija Kantona Sarajevo je na terenu, a više informacija će biti poznato kasnije.
Četiri dječaka primljena u Klinički centar
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu / KCUS / primljena su četiri dječaka koja su povrijeđena u današnjoj eksploziji nepoznate naprave u sarajevskoj općini Hadžići, izjavila je Srni portparol KCUS-a Biljana Jandrić.
Ona je navela da su dječaci primljeni u 17.30.
“Jedan dječak ima izuzetno teške povrede abdomena i nalazi se u operacijskoj sali, a drugi dječak ima intercerebralno krvarenje i on ide na Kliniku za neurokirurgiju, Odjel intenzivne njege, i njegovo stanje će se pratiti”, rekla je Jandrićeva.
Ona je navela da je treći povrijeđeni dječak upućen na Kliniku za maksilofacijalnu kirurgiju, a da četvrti dječak ima frakturu mekih tkiva nadlaktice i desnog ramena, te je upućen na Kliniku za ortopediju.