STRAŠAN USPJEH REUFA BAJROVIĆA: Matthew Palmer više nije zadužen za reformu Izbornog zakona BiH

Bošnjaci su su mu zamjerili, naročito Bajrović da je srpski zet. Da njegovo zalaganje za Ustav jeste podrška “nacionalistima”.
A nacionalisti su Srbi i Hrvati. Nikako SDA. Koja ne želi živjeti sa Srbima i Hrvatima nego povrh Srba i Hrvata.
Nagađa se da je Palmera smijenio Reuf Bajrović osobno. Taj moćni srpski zet. I to nakon što je poredao Kongresmene i zaprijetio Bidenu.
Šalimo se naravno.
Tri BH javnosti bi uskoro trebale saznati tko će zamijeniti Palmera u toj ulozi odnosno koji američki dužnosnik će se pridružiti Angelini Eichhorst iz Europske unije u misiji izmjena Izbornog zakona BiH i približavanju stavova bh. političkih lidera.

Palmer je sa europskom zvaničnicom Angelinom Einchorst proteklih mjeseca radio sa domaćim političarima na izmjenama izbornog zakonodavstva, ali nažalost bez ikakvog uspjeha.

Schmidt kojeg većina u BIH ne priznaje, minirai je njegov plan u Neumu. Stoga je vjerojatno Palmer kažnjen, no USA administracija mogla bi sada okrenuti leđa i Schmidtu ali se i udaljiti od partnerstva s UK ambasadom u BIH koja ke poduprla. njemačkoaustrijsko miniranje Neumskog dogovora.

Uprkos velikom optimizmu, stranci nisu uspjeli pomoći bh. političarima da postignu bilo kakav kompromis i dogovor.

Američki zvaničnik je svojevremeno optuživan da u procesu pregovora o izmjenama Izbornog zakona zagovara interese HDZ-a, što je on kasnije negirao.

Palmer, bivši specijalni predstavnik za Zapadni Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara, je često naglašavao da je izborna reforma ključna, a jake institucije BiH važne za izlazak iz političke krize koja traje mjesecima.

Također je Palmer istakao da  izbori ne smiju doći u pitanje te da strani medijatori nisu tu da troše ičije vrijeme.

Već se ranije spominjalo da će Palmer svoju karijeru nastaviti na Islandu.