“STRANKA HRVATSKE PROVINIJENCIJE” Cvitanovićeva priopćenja kao da piše netko iz OHR-a

HDZ 1990 je podržao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u djelovanju s ciljem očuvanja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine, a posebno su pozdravili posljednju odluku kojom se poništava grubi nasrtaj Narodne skupštine RS-a na ustavni poredak i Dejtonski sporazum.

“Sve političke opcije i pojedince pozivamo na poštivanje Dejtonskog sporazuma, a sva osjetljiva pitanja moraju se rješavati kroz međusobno uvažavanje i dijalog. Samovolja, primitivna i uvredljiva retorika za HDZ 1990 nisu put prema euroatlantskim integracijama”, naveli su.

Iz ove stranke ističu da djelovanje NSRS vide kao političku igru kojom se blokira rješavanje za građane bitnih problema.

“Kao odgovorna stranka hrvatske provenijencije izričito se ograđujemo od bilo kakve potpore, pa i prešutne, onima koji zemlju guraju u nestabilnost i dezorijentiranost”, poručili su.

U HDZ ’90 smatraju da građani ove zemlje očekuju od Ureda visokog predstavnika da će kao konačni tumač primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je dio i Ustav BiH, nastaviti pozorno pratiti i sankcionirati sve aktivnosti, a sve s ciljem očuvanja stabilnosti društva i ustavno-pravnog poretka.