Published On: Fri, Jun 21st, 2013

Stotinjak biciklista u humanitarnoj akciji za Ivanu

 Unatoč temperaturi od 40 stupnjeva, stotinjak biciklista sudjelovalo je u četvrtak 20. lipnja u  biciklijadi  u sklopu humanitarne akciji “Samo ozdravi mi ti…za Ivanu” za pomoć petnaestogodišnjoj Ivani Vrebac koja boluje od teške bolesti.
Biciklijada, koju je organizirao Biciklistički klub Mostar, krenula je ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a vozilo se do sportsko-rekreacijskog centra u Ortiješu gdje se održavao prigodni program te malonogometni turnir. Nakon jednosatnog odmora i osvježenja biciklistička karavana se vratila  povratak u Mostar.
U biciklijadi su sudjelovati i članovi Biciklističkog kluba Široki koji su za Ivanu odvozili od Širokog Brijega i nazad.
Petnaestogodišnjoj Ivani dijagnosticiran je tumor, i do sada je imala dvije operacije, nakon čegaje ostao još jedan dio tumora koji se nalazi lijeve strane od foramena S1 te se širi lateralno i u malu zdjelicu uz korijen živca S1 i retroperitonealno.
Taj dio tumora se može jedino odstraniti u CyberKnife centru u Munchen-u ( dr. Berndt Wowra ) jer se radi o tumoru koji na tom mjestu nije operabilan. Poslije kontaktiranja CyberKnife centra obitelj je dbiciklijadahum5rana Vrebac (40094666003).
Humanitarni telefon za Ivanu: 092 890 84 91!!! Pozivom na broj donirajte 2 KM za Ivanino liječenje!
Učenici i djelatnici OŠ Marina Držića Buna, nedavno su pokrenuli akciju ‘Zajedno za Ivanu’, s kojom su pokušali doprinijeti kolegici i učenici Ivani,a Klub vodenih sportova Orka u subotu je također organizirao humanitarnu biciklijadu.