Published On: Sri, velj 23rd, 2022

ŠTO PORUČUJE GOVOR TIJELA PREDSTAVNIKA ZEMLJE PETRA HERCEGA: Ako Komšić danas nije shvatio da je vrijeme da se kupi neće nikada….

Novoimenovani američki ambasador u BiH Michael Murphy stigao je danas u Predsjedništvo BiH, gdje je predao akreditive nametnutom, neustavnom i nelegalnom Željku Komšiću – parapolitičkom SDA teturalu koje već treći put uzurpira tuđe mjesto u Predsjedništvu putem neustavnog izbornog zakona i koji već treći put nema pravo na moć veta u hrvatskom klubu Doma naroda FBIH.

To znači i da je nesposoban za obavljanje dužnosti budući da nema pravo konzumacije najvažnije ovlasti koju mu Ustav dodjeljuje – predsjedničkog veta.

Za razliku recimo od Čovića koji je tu ovlast i moć imao.

To je ujedno odgovor onima koji tvrde da je po istoj logici i Čović bio neustavan. Krivo. Izabran je po istom manjkavom zakonu no imao je pravo konzumirati sve ustavne funkcije. Pa tako i u tu najvažniju.  Problem tog zakona i jeste u tome što dopušta izbor legitimnih predstavnika ali isto tako majorizaciju po želji većine.

Murphyja je u Predsjedništvu dočekala brojna majorizatorsa delegacija, ideolozi vehabija i selefija, ljudi koji su prijetili Hrvatskoj slanjem islamskih radikala na jadransku obalu, koautori Komšićevih plakata o silovanju te branitelji Komšićevih radikalnih izjava o mitraljezu kojeg treba okrenuti ka Mostaru. Tu je bio i stanoviti Knežević, autor izjava o potrebi brisanja temeljnih elemenata Ustava koji govore o konstitutivnosti.
Podsjećamo da Komšić niti njegov ured još uvijek nisu optuženi zbog niza izjava u kojima su pozivali državne institucije BIH da se stave u službu DF-a i da skupa ruše Dayton.
Nakon predaje akreditiva novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država obavio je i kratki razgovor s Komšićem. Te su se i fotografirali.

Portali na kojima se ne smije objaviti da su Komšićevi ratni suborci rušili WTC, iako je cenzura u Daytonskom Ustavu jasno navedena kao kazneno djelo, portali dakle poput džihadističkog Klixa, portala koji je prema istraživanjima nevladinih organizacija  najviše zatrovan govorom mržnje u komentarima napisali su što očekuju od Murpheya:

  • “Od Murphyja se očekuje snažniji angažman protiv opasne politike, koju provodi vlast u RS-u predvođena liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.
  • Također se očekuje da će biti fokusiran i na borbu protiv korupcije, ali i brojne reforme od kojih je prva ona za Izborni zakon BiH s obzirom na to da bi mogla dodatno usložniti procese u BiH te dovesti u pitanje oktobarske izbore.”

Lijepo su oni napisali taj popis želja.

Džihadistički Klix ne piše, tko to očekuje, i u čije ime oni to pišu.

  • Je li to očekuje i Srpska ili samo 23% BIH?
  • Je li to očekuje i narod hrvatski i Komšićeva hrvatska rodbina, te Komšićeva srpska rodbina?

Ovakav način izvještavanja Klixa jasno daje do znanja da su oni kao portal i sami  krenuli u bošnjački separatizam te da im nije stalo do mišljenja 75% BIH nego je za njih relevantan samo stav novoproglašenog bosanskog Donjecka:

Novoproglašene RSKVZ, što ne znači Republika Sultan Kavazovićeva nego Republika Sarajevo-Kazani-Vozuća-Zenica.

Murphy je unatoč SDA-DF listi želja najavio  nastavak implementacije daytonskog mirovnog sporazuma, što se SDA(DF) strani neće svidjeti. Jer je DF kao radikalno krilo SDA najavilo borbu protiv Daytona.

Na Klixu, partijskom biltenu SDA(DF) na kojem se nažalost i danas reklamiraju mnoge hrvatske i srpske tvrtke, već su tu izjavu skratili i stavili u dno teksta.

(*Pozivamo ujedno Srbe i Hrvate u BIH da bojkotiraju proizvode svih tvrtki koje se reklamiraju na Klixu)

A Murphyevu najavu  zatvaranja OHR-a jedva da su i spomenuli.

Ono što je nama pak privuklo pažnju jeste Murphyev govor tijela.

Promotrite malo gornju foto.

Potom promotrite govor tijela g. Obame.

Na obe fotografije Amerikanci su u gostima.  Na prvoj je US diplomat predao vjerodjanice BIH na drugoj je US predsjednik u nekom TV showu.

Prva fotografija primjer je diplomatskog čina u kojem gost, diplomat, prema domaćinu iskazuje izrazito nepoštovanje, dok je druga primjer u kojoj US predsjednik prema domaćinu, TVnovinaru iskazuje izrazito poštovanje.

Podsjećamo predaja vjerodajnica u Predsjedništvu nije TV show, niti je Murphey primio Komšića. U tom slučaju njegov govor tijela tumačio bi se potpuno drugačije makar bio identičan.

Radi se o prvom službenom prijemu američkog veleposlanika u BIH na kojem je Komšić navodno predstavnik države koja prima Murpheya a Murphey je gost koji je upravo predao vjerodajnice.

Noga preko noge u gostima  u ovom položaju u kojem cipela gosta stoji iznad koljena a drugo koljeno visoko u zraku,  smatra se u diplomaciji izrazitim nepoštivanjem sugovornika, prijekorom i porukom da se domaćina smatra političarem daleko nižeg ranga. No ako se to čini na samom diplomatskom prijemu, radi se o šamaru Komšiću. Šamaru nulte klase.

I taj izraz nepoštivanja isključivo je osobne prirode. Nikako poniženje države BIH.

US ambasador ovim činom poručio je Hrvatima da ih ne želi poniziti ali da mu diplomatski protokol nalaže da mora tu, provesi neko vrijeme s klaunom.

Ako Komšić danas nije shvatio da je vrijeme da se kupi neće nikada.

Od našeg dopisnika u Sarajevu saznajemo da su Komšićevi savjetnici nakon ovog sastanka bili ljuti i u šoku. Dok Komšić, kako to već biva s njim, ništa shvatio nije.

mhc l poskok.info

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
76 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hikmet (za raju - Hiko) , Hasin mlađi buraz

Barska Dama prekrstila noge u društvu jednog wannabe “Predsjednika” 🙂 ????

Nema tu države ni do sabaha a kamoli nakon sabaha 🙁 🙁

1 year ago zadnji put uredio Hikmet (za raju - Hiko) , Hasin mlađi buraz
Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸

😂😂😂😂😂

UNITED STATES OF AMERICA

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

legitimni uzepe politiĆar

Tekbirr ALLAHU EKBER!

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Kako to hrabro i dostojanstveno zvuči iz američke guuze 😎 😎 😎 !!!

1 year ago zadnji put uredio Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !
Smrt fašizmu sloboda narodu

KOLONIJALNI UPRAVNIK JE AMERIČKI AMBASADOR I OVOM FOTOGRAFIJOM NAM SVIMA PORUČUJE DA NAS NE POŠTUJE KADA TRPIMO RATNOG ZLOČINCA KOMSICA ZA ČLANA PREDSJEDNISTVA.

AMERIČKOM FAŠISTI JE TREBALO USKRATITI GOSTOPRIMSTVO, ALI TO NIJE IMAO KO DA URADI.

ŽELJKO KOMSIC JE K.. PILE ZLIKOVAC KO SKLEPANO U BLUDU A TAKVOG SU GA TAMO POSTAVILI DA SLUZI OSMANLIJAMA BAKIRA IZETBEGOVICA.

I KOLONIZATORIMA I OSMANLIJAMA ĆEMO USKORO VIDJETI LEDJA, FUKARI OČISTITI IZ BOSNE

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Komšo, ko njega jeebe – prekrsti i Ti njemu noge – i tako nemamo šta izgubiti 🙁 …

Ćakija

Opet ce on biti Hrvatski član predsjedništva BiH. A ti svakako glasaš u Hrvatskoj, tvoj precednik je Milanče. Pusti hrvatima u BiH da biraju svoje. Bosanski Hrvati nisu isti kao pravi Hrvati iz RH. Tipičan primjer Bosanskog Hrvata ti je Komšić, a da je ovakvih sve više, a takvih kao ti sve manje, pokazuju ti izbori, a pokazat će opet.

Anonimac

Nabijem ti plisnavoj bhuleskari

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Izbori su blokirani i nema više nikakvih izbora a Erdoganov nakurnjak Komšo može i dalje sjediti u Sarajevu ali, njega više nitko ne ferma a i džamija je konačno digla ruke od Komše.

Realno, Komšo može još samo svaki 6 mjeseci ići kod onog nesretnog Pape 🙁 ali – kakva mu je fajda od toga?

Ajde neka ga još malo…bar 4 godine…ako ima itko gori od Komše to je Čović.. ali ako je alternativa Čović onda je i Komšo loto zgoditak…zamisao kako pati grofova sujeta jednostavno je očaravajuća..😄

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Da li će biti Bosne još 4 godine 😉 , da li si i o tom razmišljao 🙂 ?

Bosna je neuništiva…😄

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Ovaj put si me stvarno ubio argumentima 🙁 🙁 🙁

Lipo Lastovo

Ili kao i u Donbasu

Slavenska topla duša

🙂

MornarEngleski fasista,dabogda mu djeca srece neim

Ajde ne trabunjaj ovco,ti sr u to razumijes,ko Mara u krivi k…c

Zaista me ova ekipa iz uredništva poskoka, ponovo i ponovo oduševi. Govor tijela drugog muslimanskog člana predsjedništva je sve samo ne govor, sa druge strane kauboj očekuje da mu mali željkić izuje čzme i mamuze. Mislim da je to posllijedica predugog stanja uloge sluge. Bravo za poskok još jednom.

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Soroševci nam se popravili 😎 😎 <3 !

Anonimac

ONOG LAZOVA KOJI SE LAZNO PRESTAVLJA TREBA ZATVORIT ON JE NAJVECI KRIVAC ZA STANJE U BIH TOLIKO JE ZATROVO ODNOSE HRVATA I BOSNJAKA DA CE TREBAT DOSTA VREMENA DA SE POPRAVE

Lipo Lastovo

Jel ti znas da su i 1942 otisli kod Musolinia da im dade posebnu tekbirasku drzavu/protektorat. (Delegaciju vodio Mostarski muftija). I opet bi popravljo odnose i stvarao cvjece od kopriva?

1 year ago zadnji put uredio Lipo Lastovo
drZlikovac

Cviće miomirisno…najčistiji dio hrvatskog naroda…😀

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Ovo je istina ili se zezaš?

Lipo Lastovo

Sastali se Listopada 15 sa jerusalimskim velikim muftijom, i Musolinijem u Rimu. Delegaciju vodio veliki muftija mostarski Omer DZabic. U delegaciji biliIbrahim Fejic, hadzu Ahmed Karabeg i Oman Sehic.

Lipo Lastovo

Trazili stvaranjefasistickog protektorata za BIH i od italijana potpomognutoe Velike Islamske Drzave od Makedonije preko Kosova do BIH.
Vuk (hrvatsko cvijece) dlaku mjenje cud nikako
Kako povjerovase budale da su cvijece nije mi jasno.

1 year ago zadnji put uredio Lipo Lastovo
Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Veliko hvala 🙂 , ovo nisam znao!

Ma vidi Ti naš Cvijeće 🙁 – tko bi rekao da i oni znaju čakijom u leđa 🙁 ?!

Bošnje 😎 – jel ovo istina 😎 – sunce li Vam izdajničko 🙁 ?!

prijatelj

Treba čovjeka razumjeti nije ni njemu lako bilo progutati kome kao ambasador svjetske sile treba predati vjerodajnice.

Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸

😂😂😂😂😂😂

UNITED STATES OF AMERICA

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Stižemo🇬🇧🇺🇸🇬🇸

Ma sta got predstavljao govor tijela,jedno je jasno ….
Koliko got kmečali,cviliti,jaukali,kukali,lajali,..
Legitimni predsjednik je primio legitimno izabranog ambasadora ,a kome je krivo neka i dalje kmeci,bleji ,muče,hrokce…od sada pa na vijeke vijekova.

UNITED STATES OF AMERICA

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

prijatelj

e jes ga ovaj ispoštovo halal mu ćufte

Lipo Lastovo

Jos ti krscanski korjeni govore – na vijeke vjekova samo ti fali AMEN.

Ćakija

Jao Poskoka, tumača govora tijela. Idi ubi pa se pištolj. Postali su ko’ DO-DO začin u sve se mješaju.

UNITED STATES OF AMERICA

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

Mujguri 93.

Telac, bliži ti se kraj! Više nikada nećeš zasjesti u tu stolicu, osim ako te tvoji džamijski birači ne izaberu za muslimanskog člana Predsjedništva. Mada u tu mogućnost čisto sumnjam jer si džamijašima samo poslužio kao prst u oko Hrvatima, a nakon čega ćete odbaciti kao istrošeni kurton.

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Prezervativ a ne kurton !!!! Molimo da se učtivo obraća našem predsjedniku!

Ćakija

Opet ce on biti Hrvatski član predsjedništva BiH. A ti svakako glasaš u Hrvatskoj, tvoj precednik je Milanče. Pusti hrvatima u BiH da biraju svoje. Bosanski Hrvati nisu isti kao pravi Hrvati iz RH. Tipičan primjer Bosanskog Hrvata ti je Komšić, a da je ovakvih sve više, a takvih kao ti sve manje, pokazuju ti izbori, a pokazat će opet.

Mujguri 93.

Sejdo može ponovno biti hrvatski član predsjedništva samo na nekakvim nelegalnim izborima koji bi se održali na cca 30% teritorija BiH pod nadzorom vas muslimana. Drugačije nema ni teoretske šanse. Na legalnim izborima, možete ga ponovno birati samo sebi, nama više sigurno nećete.

Hrvoje Vukcic

Jeste li Sejdu vec osunetili?

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Komšino sunećenje je trebala uživo prenositi Face TV 😎 prije par dana 😎 ali je otkazano zbog ukrajinske krize 🙁 …

zoro

Trebao ga je Sejdo gadjati cipelom u americku glavusu. Taki su obicaji kod pravih muslimana.

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Kod pravih muslimana je običaj da se odradi samoubilački a ne gađanje cipelama 😎 – ali Komšo još uvijek nije oficijelno prešao na islam.

Lipo Lastovo

To rade Siti. Suniti poslusno ginu za Englesku krunu, Hilari i Clintona

Bruce Lee 🐉🐲

vidi mu gloove kmeketarske

Kiseljak

Ja kako vidim po pokretu tjela da kaze da mu se svi škutori mogu saget i glocnit mu.

Bruce Lee 🐉🐲

ti mu se klajnaš ,je.bo te Komšićoglu ,ha ja

Kiseljak

Ti mu mozes prvii

Bruce Lee 🐉🐲

tebi je bliskij ,kme čobane komšićev av.lijaneru

Supersrbo

Mogu shvatiti ove pijace SDA mafijaši sto nepostuju dejton.Nisu ga ni željeli,natjerati su na njega i to nikad nisu skrivali.Ali ovi tvorci dejtona da ne smiju istima zveknuti samar i reci im ne čita se to tako.To mi nije jasno.Inace isti krivi tumači dejtona i svoju najsvetiju knjigu čitaju kako stignu.Pa me ne čudi njihov bezobrazluk i lopovluk.

Supersrbo

Znaci problem komsica je do PIKa oni moraju znati zasto je 3 člana predsjedništva.Ako Hrvati mrze nekoga kao sto je komsic on ne smije biti u predsjednistvu.Ovo Ameri namjerno puštaju da se mi raspadnu.Pase to svima.Jedini problem ova SDA fašistima raja Kojoj se to mora prezentovati eto probali smo nismo ništa mogli.Alija je jednom stavio potpis na mirovni sporazum u ratu pa ke povukao.Kad su ga htjeli zaklati njegovi ljepotani.I sam je nekoliko puta rekao da ne smije to potpisati.Dok Ameri nisu za uši potegli neke od njih a neke uklonili.

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Europa i Ameri se boje bošnjačkog islamskog terorizma 🙁 i zato popuštaju Bošnjama!

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America

Khmecite koliko hocete uz nas su braca Ameri i najvece EU sile.Uz vas su propali Orban,Milanovic i Jansa politicari koji se nesto pitaju u svijetskoj politici koliko i Maca Diskrecija🤣

1 year ago zadnji put uredio God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Nisu Ameri uz Bošnje 🙁 – Amerima samo treba jeftinog topovskog mesa 😎 a muslimanske kože su najjeftinije 😎 – daš im po 72 crnooke džennetske djevice i musliman se sa zadovoljstvom razznese 😎 !

Nego, jel stigao bosanski Haamas u Ukrajinu 😎 – kakvo je raspoloženje među budućim šehhidima 🙂 ?!

Bruce Lee 🐉🐲

bas svako malo kao da te netko pusti s lanca ..grrrr😁kme

1 year ago zadnji put uredio Bruce Lee 🐉🐲
UNITED STATES OF AMERICA

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the terorist Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the terrorist Army of Bosnia and Hercegivina El-Mujahed Brigade had a BiH passport, given to them by muslim nationalist from SDA, SEFIK DZAFEROVIC and his boss BAKIR IZETBEGOVIĆ, the Joint Report said. of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.

legitimni uzepe politiĆar

Joj idiota🤣🤣
Dok lik ugoscuje americkog ambasadora uzepe gnjide istresaju svoje frustracije po kvaziportalcicima.🤣
Nema boljeg lijeka za uzepe jurisnike od ovog covjeka.
Pisha po vama gdje god stigne.

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Dobar Ti “Predsjednik” koji ne smije otići ni 30 kilometara od svoje rezidencije 🙁 🙁 …

Pesident ne hoda po selima ima posla preko glave u EU i Americi.dragačetu je prepustio vašere da zajedno sa traktoristom miletom obilaze i pjevaju.

Hoćemo žigosanje - nećemo više da nas sunete :( !

Kiseljak nije selo ali nakurnjak Komšo NE SMIJE ČAK NI U KISELJAK 😉 !

legitimni uzepe politiĆar

Kakav je da je,tu je a bit ce i dalje.
Zlatni ljiljan,patriota.
Trebamo mozda dozvoliti onom bobanovom pulenu da ovdje provodi uzepe politiku?
To se nikad nece desiti,a jad zbog te cinjenice mozete prosipati po ovakvim nadriportalima.
Ali i ovdje vas ubismo.🤣

Kiseljak

A isati ope Komšič škutorija on aparate.

Hrvoje Vukcic

Balvane bosnjacki miran

Kiseljak

Oh Sellam Hrvoje škutoree.

Zigica

Kme kme

Bruce Lee 🐉🐲

to je jedino što umiješ kme i heljp

legitimni uzepe politiĆar

Koji crni Herceg,ko je to ghovno??
Ovo je zemlja Bosna i Hercegovina,nikakva krstaska prcija.

Bruce Lee 🐉🐲

nema unitarističke možete odmah početi dubiti na toj islamskoj tintari..kmee

Loš đak

Željko malo na klupu, odmori malo.Ako promijeniš stranku I politiku,I radio protiv ove države,imaš dobre šanse da budeš izabran po novim pravilima.

Izmetbegović

Poskoče ko vam redizajnirao portal nek se zaposli u sarajlabad da i njih uništi..

eagle

hoj rakitno lipo silo moje u te š.u-š,nj,a r više ne zna tko je

Legitimni uzepe politiĆar

Meni su ovaki političari jako seksi zato što mi se blago diže na ovakav pogled super muškaraca

Kiseljak

A nije ovaj Ambasador predao akredetive Dragančetu.

Zigica

KoNjzule ne valja ti literatura iz koje si učio osnove diplomatije uzaludno se pripremajući za diplomatsku misiju.

Kiseljak

Neko docekiva ambasadore a neko traktoriste ha ha

Krešimir ...

Vladavina ORKA je završena , sada ide opet vladavina LJUDI ( kršć,ana) ….