Published On: Uto, pro 29th, 2020

ŠTO JE TEK RADIO BUGOJANCIMA? Cikotić se čini nemilosrdan, prvo je natrpao po 70 ljudi u autobus, sada traži da u autobusima prespavaju. Kako?

Prebacivanje migranata iz Bihaća u vojarnu Bradina odgođeno je do daljnjeg, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nakon što je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić obavijestio javnost da je danas na sjednici Vijeća ministara BiH donesena preliminarna odluka o premještanju oko pet tisuća migranata iz Unsko-sanske županije u neperspektivni vojni objekt na području Bradine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, HMS otkriva kako je nakon oštrih reakcija Cikotić povukao ovu odluku i dao nalog da ne kreću.

HMS također doznaje kako će migranti preko noći ostati u autobusima, a za sutra su im osigurani paketi pomoći.

Podsjetimo, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda oštro je demantirao Cikotića kazavši kako nema nikakve odluke Vijeća ministara BiH o premještanju migranata iz Binića u Bradinu niti takav dokument postoji, pa makar to netko zvao i preliminarnom odlukom što zakon o Vijeću ministara i poslovnik o radu ne poznaju.

Također, u Bradini su se danas okupili mještani ovog sela, kao i okolnih, kako bi, kako kažu, spriječili dolazak migranata iz Bihaća, koji bi trebali da biti smješteni u vojarni u Bradini.

U  kampu “Lipa” kod Bihaća danas je bila akcija izmještanja migranata iako nije bilo poznato na koju lokaciju. /HMS/