DERIKUČKINA PRODANA POLOVICA: Zašto Senad Avdić hrvatske liberale u inozemstvu proglašava radikalima?

“Što se pak Senada Avdića tiče, nema Neretva dovoljno vode da ga opere od sramote za laži koje je pisao, niti u Bosni ima dovoljno alkohola kojim bi mogao umiriti savjest za sva zla u kojima je sudjelovao, makar tako što ih je poticao ili naknadno prikrivao. U onakvim okolnostima kakve su vladale u BiH ’93 to nerijetko znači veću odgovornost od one koju snose izravni počinitelji zločina”, pisao je, između ostaloga, svojevremeno povjesničar Ivo Lučić o liku i djelu Senada Avdića komentiravši Avdićev odnos prema zločinu u Uzdolu kojeg je Armija RBiH počinila nad Hrvatima.

Te 1993. godine, Senad Avdić je, mrtav – hladan, mrtviji i hladniji nego li uzdolske žrtve, u novinama koje danas egzistiraju kao web portal, propitivao stradanje uzdolskih Hrvata postaviviši u naslovu pitanje: “Ubijeni su Hrvati, ili Muslimani (!?)”, a posebno znakovita je bila egida koja kaže: “Šta se, u stvri, desilo u selu Uzdol?!”. Primijetite li uskličnike i upitnike i u naslovu i u egidi, možete doći do zaključka kako naslovi vrište. Onako, kako je, vjerojatno, vrištila i duša onoga tko je bio u stanju toliko prljavo lagati.

Bezličnost godine i dogodine

Da se radilo o nekom ubojstvu u kavani tijekom primirja, a dok traje rat, pa da pokušaš, kao novinar, i tada i danas, probošnjačkog medija, podvaliti priču o krivici, još bi se dalo shvatiti, ovako, ne može.

To je, ukratko, Senad Avdić, a u drugom pasusu opisani Lučićev osvrt puno govori o liku i djelu spomenutog. Medijska bezličnost godine i dogodine.

E sad, kakve to točno veze ima s Darkom Mršićem, čovjekom koji se, doslovno, samo bori za položaj vlastitog mu naroda u BiH. Mršić je u Sloveniji, intelektualac je, djeluje javno, piše, progovara i govori o temama o kojima mnogi šute. Bez ikakvoga nacionalizma ili šovinizma, javno progovara o građanima hrvatske nacionalnosti u BiH. Da je radikalan, kako mu to spočitava Slobodna Bosna, niti bi bio čest gost slovenskih televizija, niti bi bio blizak strukturama koje su povezane s Borutom Pahorom i Janezom Janšom, prekaljenim političarima, koji si ne bi dopustili takav promašaj.

Nije, dakle, Mršić nikakav radikal, nego Avdić laže, kao što je onomad, prije 30 godina, lagao i o Uzdolu.

Uz to, Avdić  zloporabi googlov algoritam za ubijanje karaktera njemu nesimpatičnih osoba svojim lažima, a što je odlično primijetio jedan drugi hrvatski politički aktivist i analitičar:

Kada netko upiše u Google: Darko Mršić, izbacit će mu se, sutra, nakon Senadovog metka, u prvim rezultatima, upravo naslovi i egide kako ga je okarakterizirala Slobodna Bosna.  Pa će neupućen netko sutra, preksutra, shvatiti da je “Mršić radikal”. I zaobići ga.

Što bi rekao Panonski mornar, princip je isti, sve su ostalo nijanse.

Od “Ubijeni su Hrvati, ili Muslimani (!?)” do “hrvatskog radikala Mršića”  prošlo je 30 godina, ali se suština nije mijenjala.

Mršić je eto “radikal”, jer je koristeći se ustavnim pravima, koje mu liberali slovenski ustav jamči, prozvao Tanju Fajon, slovensku šeficu diplomacije, koja je došla u BiH primati zlatna ordenja od udruženja koje nosi naziv Adila Zulfikarpašića.

No čini se kako su radikali zapravo oni okupljeni oko Senada Avdića.

On je, naime, svoj medijski utjecaj pretvorio u  koruptivne pipke , i to u diplomaciji.

Radikalno bljutav medij

S druge strane, na svom portalu ni dan danas ne smije objaviti koje su privatne veze između Željka Komšića i ubojice Topalovića, ne piše Bosna da je Komšić zarobljavao suborce i tako stekao Ljiljana, te od šire javnosti krije podatak da je Avdićeva  supruga njena ekselencija Danka Derikučka, putem otimanja hrvatskih kvota diplomacije u bošnjačke de facto postala kolegica Al Qaedinom članu, budući da je ista partija koja je poslala tog čovjeka u NYC nju poslala u Madrid. Gdje je također onomad pukla Al Qaedina bomba.

No gluho bilo, bilo bi radikalno insinuirati da Senad Avdić i njegova supruga imaju veze s tim.

No više je nego zabrinjavajuće, kako ovaj urednik zna je li Darko Mršić radikal, no nije mu poznato ime Abu Mealija, ništa ne zna o imenima vojnika Armije BIH koji su napadali WTC, i ništa ne zna o Komšićevom zarobljavanju suboraca 1994.  u Varešu, ali eto, sve ostalo o radikalizmu, pa čak i o radikalizmu u Sloveniji,  zna.

Pa tako zna i čiji su portali u Hercegovini. Iako su svi ovi portali koje proziva baš prije tri dana kolektivno napali HDZ zbog kadrovske potpore Sanelu Kajanu on ih naziva HDZ-ovima.  “Neovisni” Portal na kojem ne smije biti loše vijesti o SDA , Komšiću, Al Qaedi.

Slobodna Bosna: Na putu džihada ili na stranputici novinarstva?

Slobodna Bosna, otkad je Avdić utrpao suprugu u njenu Al Qaeda/SDA kvotu, kvotu otetu od Hrvata postala je radikalno bljutav medij. Ako je, uopće, ikada i bila nešto drugo.

S obzirom na to da je Mršića u listopadu napala i Martina Mlinarević, nazvavši ga “smećem podlim HDZ-ovskim” jer se usudio propitati izgled kutije u koju je ona ubacila svoj glas, te tako učinila uslugu Željku Komšiću jer ispada da je svako propitivanje njega izraz radikalizma, moguće je da je i ovaj napad na Mršića napad  bh. diplomatkinje i supruge Senada Avdića njene ekselencije Danke Savić, piše u svom redakcijskom osvrtu Bild.ba.

I to radikalan napad dodali bismo.  Nadamo se se ovim tekstom nije razljućenja i da će građani Madrida lijepo spavati. Da bombi biti neće. (Sarkazam)

Napomena:

Danka Savić (ranije Derikučka) je karijeru izgradila krivičnim djelom lažnog nacionalnog izjašnjavanja .služenja bošnjačkom nacionalunitarizmu i trgovinom utjecajem, putem muževljeve medijske prostitucije.
Sebi je promijenila prezime, Avdićevo nikad uzela nije, no muž joj je  u nekakvoj javnoj medijskoj praksi, izgleda baš zbog njene karijere, postao to što je ona prestala biti – derikučka. Uzeo na sebe njen žig.  Ako to nije fatalna ljubav za ženom, onda ne znamo što je.
Savićka se voli hvaliti navodnim zaslugama i “prirodnim putem ulaska u diplomaciju iz novinarstva”. No nigdje se u njenoj biografiji neće naći činjenica da ju u diplomaciju šalje ista ona  grupa partija (SDA/DF) koja je u istu tu diplomaciju u osvit napada na WTC poslala člana Al Qaede pod lažnom BH putovnicom.

Ona to naravno nikada neće ispričati madridskom kralju. Niti da te ljude koji su Abu Mealiju izdali BH pasoš i lažni identitet, (novo ime i prezime), ona osobno poznaje, niti da njen muž o tim aferama, u “slobodarskom Sarajevu” ne smije ni kihnuti. Jerbo bi ga džihad progutao.

Savićeva je ukratko, nešto kao Martina Mlinarević  ali s diplomom.

No i dalje u kaznenom djelu pribavljanja izuzetno velike materijalne koristi i pozicija na osnovu kaznenog djela lažnog izjašnjavanja te korupcije jednog od tri člana Predsjedništva. A možda i kaznenog djela medijske ucjene. Jer ne zaboravimo: Senad o Komšiću, baš , ama baš sve zna. I Komšić zna da on sve zna. Zato je Danka njena ekselencija Savić. A ne “ona mala plava Derikučka iz Trebinja”.