Published On: Uto, lis 18th, 2016

TUŽNA SUDBINA NAJTUŽNIJEG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA: Mesić u Zenici morao govoriti točno šta mu je rečeno da kaže


Stjepan Mesić poprilično kompromitira ugled Republike Hrvatske. Razne države imale su razne predsjednike no ne pamti se da je predsjednik neke zemlje, godinama nakon manadata, obijao po vašarima, sajmovima šljiva, predstavljanju knjiga u čast vođa vojski koje su pucale i po građanima Hrvatske, te tamo držao naručene govore.
Ako je i čemu trebao služiti ured bivšeg Predsjednika koji je Mesiću ukinut trebao je upravo tome da se bivši predsjednici mentalno i politički ne prostituiraju. No nekima to baš nikako ne ide. I  s uredom i bez.
Treći entitet bi bio poguban za interese Turske, Saudijske Arabije i svjetskih trgovaca oružjem  a dobitak za EU jer bi federalizirana BIH značila stabilnost i relaksaciju međuljudskih odnosa u BIH a stabilnost BIH značila bi i prve velike investicije u BIH te  posljedično  stabilizaciju i razvoj cijelog Balkana, no onima koji su ovdje nagovarali Izetbegovića da povuče potpis s mirovnih sporazuma,  Tuđmana da krene vojskom na Bosnu, da bi potom mahali salvetama, naravno da njima nije u interesu mir, nego daljnja kontrola kaosa.
Ovo nije  izjavio u ponedjeljak, Stjepan Mesić u Zenici premda on zna da je to jedina ispravna rečenica koju bi lucidan čovjek, svjedok vremena, i autor knjige “Kako sam rušio Jugoslaviju” trebao i morao znati.
Umjesto toga, turski lobist u Zagrebu, koji je nesretnim i čudnim spletom okolnosti čak bio i predsjednik Hrvatske, izjavio je kako je daljnje produljenje kaosa, hipokrizije, truljenje BH društva i ubijanje bilo kakvog dijaloga budućnost ove zemlje.
Nakon 20 godina metastazirane pravne gluposti koja se zove Dayton, to nešto što se zove Mesić, smatra kako je dobro za hrvatski turizam, i Hrvatsku kao državu, da joj u susjedstvu klijaju ISIL-ova sela, da BIH pomalo ostaje bez Srba i Hrvata i da jedan dan u susjedstvu ima malu Balkansku Arabiju. Mudro geopolitičko razmišljanje čovjeka bez ureda. Što ćeš. Mora se od nečega i živjeti…

“Smatram da bi pogubno bilo za Hrvate kad bi dobili treći entitet, jer nitko od onih koji predlažu treći entitet ne razmišljaju o tome da se i Posavina treba vratiti u treći entitet, nego se više radi o tome da se podijeli [entitet] Federacija Bosne i Hercegovine. Ako se dijeli država, to može izazvati samo nove sukobe, nove ratove, koji nikome ne trebaju”, kazao je Mesić.

Ovaj verbalni kroše, je klasični spin bošnjačkih nacionalista. Oni ideju trećeg negiraju povlačenjem pitanja Posavine, no ne govore, jesu li za treći ako je u njemu i Posavina. Posavina služi tek kao miniranje ideje.Potom formiranje entiteta – okrupnjavanje i jačanje BIH sa 14 federalnih jedinica na 3 isti ti nazivaju “podjelom”. Isto tako cijelo vrijeme šute kako Hrvati u BIH imaju prema Ustavu puno veći entitet od Trečeg, i koji se zove FBIH. Problem je što su u svom entitetu majorizirani ustavnim nasiljem.
Prema tome, nema potrebe za Trećim kad je Treći već tu, na papiru, na kojem jasno piše da Hrvati s Bošnjacima na tlu FBIH čine ravnopravnog partnera. U praksi to nisu, pa sve dok traje ustavna tiranija, u FBIH u kojoj se taj entitet pretvara u bošnjački, otkud bošnjačkim političarima pravo sotonizirati Treći?
Postoji još jedna vrlo zanimljiva stvar. Kad bi se danas na stol Hrvatima i Bošnjacima ponudilo da ugase sve kantone i FBIH te sve te ovlasti prenesu na državu, što mislite tko bi taj prijedlog odbio? Tko time gubi kontrolu nad 51% BIH? I tko je taj “Patriot” koji FBIH smatra svojim entitetom dok se protivi da drugi dobiju svoj?

Rekao je kako Bosna i Hercegovina mora postojati sama za sebe i da je mir u Bosni i Hercegovini bitan za mir u cijeloj regiji.

Ova rečenica je nejasna. Vjerojatno prvi znaci demencije. Došo šeitan.

Naglasio je kako je bitno da političari u Bosni i Hercegovini rade za njenu dobrobit i shvate da je njihova domovina upravo Bosna i Hercegovina, a ne Srbija, Hrvatska ili neka druga država.

Isto tako milijun puta ponovljena rečenica. Koja opet sama sebe pobija. Što ima građanin druge države popovati nama u BIH ili političarima u BIH što mi trebamo shvatiti? Možete li zamisliti primjerice Radmanovića ili Komšića kako po Istri popuju , da bi ideja istarskog entiteta bila pogubna za RH i da je vrijeme da građani Hrvatske svhvate da je Hrvatska njihova domovina? Do kada će Bošnnjaci Zenice, i bošnjačke elite vodanjem mečke na lancu vrijeđati inteligenciju nas koji smo također građani BIH? Je li njia do suživota s Mesićem il s nama? Ako nije, recite bola… dogovorit ćemo se.
Dodao je kako je Daytonski sporazum prihvaćen u svijetu i na ovim prostorima, jer je zaustavio krvoproliće, ali da nije učinio dovoljno na planu pravilnog funkcioniranja Bosne i Hercegovine, s obzirom na postojanje entiteta.
Mesić je također rekao kako se i međunarodna zajednica mora pozabaviti stanjem u državi.

“Sve ono što se događa u Bosni i Hercegovini ne ovisi samo o vama u Bosni i Hercegovini i političkoj eliti, nego ovisi i o međunarodnoj zajednici. A ona je sada fokusirana na određena područja gdje se održavaju ratovi i njihov je interes da se ta žarišta smire, da se dođe do mira i očito da međunarodna zajednica trenutno nije fokusirana na Bosnu i Hercegovinu.
To ne znači da treba mirovati, treba stvarati atmosferu da je mjesto Bosne i Hercegovine u Europi, da Bosna i Hercegovina nema nekakve druge mogućnosti nego priključenje EU, a to odgovara i svim susjedima Bosne i Hercegovine”, izjavio je Mesić.

U nastavku predavanja Mesić je praktički označio entitete kao problem BIH suptilno zagovarajući unitarnu BIH na principu općine i država, ne shvaćajući , da upravo najveći nacionalizam u zemlji nikada ne bi prihvatio takvu BIH. Onaj isti nacionalizam kojem se Mesić dodvoravao u Zenici. Jedini narod koji bi trenutno potpisao sistem općina- država kao manje zlo od ovog jesu Hrvati u BIH.
I i dalje su najveći problem BIH upravo oni. Jer smetaju završetku jednog nedovršenog nacionalizma, koji se prozvao građanskim. Iako zna da to nije.
Poskok.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>