Published On: Sub, stu 19th, 2016

Stjepan Mesić otkrio toplu vodu: Stolac pripada svima onima koji su Stočani


”Stolac je jedan povijesni grad, grad u kojem su njegovi stanovnici živjeli u jednom homogniziranom društvu i ja očekujem da takav Stolac bude i dalje”, rekao je Mesić, piše Patria.
Tijekom Lokalnih izbora u BiH 2. listopada ove godine u Stocu su prekinuti izbori, koji nisu ponovljeni do danas. Iz opozicije upozoravaju da je lokalna vlast u Stocu nelegalna više od mjesec dana, te da Središnje izborno povjerenstvo BiH mora što prije ponoviti izbore u ovom gradu u Hercegovini.
”Općinskim proračunom upravlja načelnik Stjepan Bošković kao i Općinsko vijeće, kojima je mandat istekao 2. Listopada”, upozoravaju iz „Inicijative za Stolac“.
Stolac je, uz Mostar, drugi grad u BiH koji nema demokratski izabranu vlast.
Iz „Inicijative za Stolac“, koji uživaju veliko povjerenje među stanovništvom Stoca kritiziraju da je HDZ BiH Stolac uništio ekonomski, ali da još uvijek grad ne žele prepustiti novim političkim snagama.
”Oni koji danas žive u Stocu trebaju da shvate da Stolac ne pripada samo njima, nego i svima onima koji su Stočani”, poručio je Stjepan Mesić, nakon promocije knjige profesora Muje Demirovića “Bosna i Bošnjaci u srpskoj politici”, održana u petak navečer u Bihaću, piše Patria.