Utorak, 28 svibnja, 2024

STIPE OSTAJE MESIĆ: Za njega su Bošnjaci i dalje jedini narod koji živi u BIH

Must Read

Pokazao je to za svojih brojnih posjeta BIH, a potvrdio  iznoseći zamjerke na Josipovićev posjet Mostaru.

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić, koji u deset godina svoga mandata nije nikada službeno posjetio Mostar ni većinska hrvatska područja, da o Republici Srpskoj, manjem bh entitetu i ne govorimo, a bio je na desetine puta gost Sarajeva, Sajma šljive u Gradačcu, Tuzli i Bihaću i  danas dok je u mirovini spočitava drugima “kako se nisu  sastali ni s jednim Bošnjakom”.

Da nije riječ o laži i konstrukcijama izjave bivšeg predsjednika ne bi vrijedilo ni komentirati jer značajne su nešto više nego minorni huškački portal koji je smislio tu konstrukciju.


Danas Mesić u stilu mirotvorca dijeli lekcije kako  predsjednik Hrvatske, nikada nije propuštao naglasiti potrebu očuvanja jedinstvene Bosne i Hercegovine, kao i pune ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i svih njihovih pripadnika.

Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Čovjek koji je dao na desetine uvredljivih izjava na račun bh Hrvata i Srba u BiH, danas govori o svom „očuvanju jedinstva BiH“.
 Jest, ali u funkciji stvaranja unitarističke BiH po konceptu kakvom je vidi onaj radikalni dio bošnjačke politike koju je Mesić tijekom proteklih deset godina svesrdno podržavao i promovirao.
Na bivšeg predsjednika Mesića ne vrijedi trošiti više riječi jer njegove izjave nemaju praktično nikakve političke težine osim što nanose štetu Hrvatskoj.
Čovjek očito ne može shvatiti da je bivši u svakom smislu riječi i da predsjednika Ivu Josipovića s jednakim poštovanjem dočekuju u Sarajevu, Mostara i Banja Luci, a da njega nisu kada je bio predsjednik ni danas kada je bivši.
Očito, suočem s tom činjenicom, s kojom se očito ne može nositi ni pomiriti, ima za potrebu pokušavati javno napakostiti predsjedniku Josipoviću  i dalje mutiti odnose između dvije zemlje i tri naroda u BiH. Zato je ovo prigoda podsjetiti što je svojedobno u intervju za hrvatski tjednikuGlobus kazao akademik Ivan Aralica tadašnjem predsjedniku Hrvatske Stipi Mesiću i njegovu odnosnu prema bivšem predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a što može poslužiti u kontekstu današnjeg odnosa prema predsjedniku Ivi Josipoviću.Aralica je tada kazao kako za vrijeme dok je bio s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, Stipe Mesić nije bio njegov kritičar.

Nikad nisam čuo da je kritizirao Tuđmana ili mu oponirao, da je za stolom ozbiljno razgovarao, ili da je imao ozbiljan prijedlog. On se samo slagao ili pričao viceve. Kao što ih i sada priča. Kada je otpao i atrofirao, pretvorio se u opozicionara. Izmišljotina je da se Mesić s Tuđmanom rastavio zbog Bosne, a to se vidi po tome kako se ponašao nakon toga.Što je sada Bosni donio? Apsolutno ništa!. Ono u čemu se doista razlikovao od Tuđmana bilo je da nikada nije prihvaćao nacionalnu pomirbu, i to je bio razlog njihova razlaza.

Mesić ima izrazito komunistički mentalitet i njemu pomirba nije odgovarala. Zato je kroz ovih deset godina nastavio ratovanje između partizana i ustaša. I otići će ratujući. Ustaška ideologija i politika otišle su u područje srama, a srame je se i sami sudionici. Nema govora o pomirenju ustaške i komunističke ideologije, one su davno umrle. Neka ih belaj nosi. I politike su propale.

Bez obzira na to što sam i sam bio u partizanima, mene nije obuhvatio komunistički mentalitet. Kod Mesića je nesreća što on nema nikakva obrazovanja osim komunističkog. I to nam prodaje ovih deset godina po jeftinoj cijeni. On je unazadio hrvatsku demokraciju i doveo je u kritično stanje. On ne razumije što je zdravi laicizam, liberalizam, koji je svjestan da potječe iz kršćanstva i da se jedino uz pomoć kršćanske vjere može održati-kazao je tada akademik Aralica o Mesiću.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -