Subota, 13 travnja, 2024

Štefan Füle: Novi pristup EU prema zapadnom Balkanu

Must Read

LONDON / SARAJEVO – Europski komesar za proširenje Stefan Füle objavio je na konferenciji Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja se održava u Londonu na temu “Investiranje u zapadni Balkan”, novi pristup Europske unije prema ovom dijelu Europe.

Novi pristup u fokusu će imati ekonomske reforme i razvoj, rekao je Füle i dodao da ni jedna od država zapadnog Balkana nema funkcionalnu tržišnu ekonomiju, javlja BHT1.

Dodao je da Europska komisija planira pokrenuti razgovore sa državama regije o makroekonomskoj, fiskalnoj i financijskoj stabilnosti, kakve već ima sa Kosovom.

– Naš dijalog ćemo bazirati na nacionalnim reformskim programima, a rezultat bi trebao biti zajednički set preporuka za svaku zemlju. Mi ćemo zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom dati tehničku pomoć u provođenju preporuka – kazao je Füle.

Na konferenciji BiH predstavljali su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija. Pozdravili su ideju promoviranja regiju zapadnog Balkana kao odredišta za investiranje, javlja BHT1.

(Vijesti.ba/Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -