Published On: Uto, pro 24th, 2019

Stanivuković pozvao građane RS-a na prosvjede, najavio snimak Dodikovih uvreda

Zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković pozvao je građane Republike Srpske na prosvjede, 26. prosinca, u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“, protiv, kako je rekao, nasilja i lažnih dokumenata.

Nakon što su iz opozicije predali zahtjev policiji da odobri skup u četvrtak, Stanivuković je rekao da neće odustati i da će nastaviti borbu, jer se, kaže, ne boji ni ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača koji ga je sinoć udario u Narodnoj skupštini RS.

Naveo je i da mu je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u skupštinskom restoranu psovao majku, vrijeđao ga te imao namjeru nasrnuti na njega, o čemu, navodno, ima i video-snimak koji planira objaviti danas u 17 sati.

Dodaje i da ima liječnički nalaz kao dokaz za tužbu protiv Lukača, koji je, kaže, „zavrnuo ruke“ i zastupnici PDP-a Jeleni Trivić koja mu se suprotstavila.

-Osjećam se kao pobjednik iako sam dobio udarac, jer ga nisam vratio – ustvrdio je.

Stanivuković je rekao da će organizirati i prosvjed u Bijeljini, blizu granice sa Srbijom, a u znak protivljenja Programu reformi.

Zastupnik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović smatra da je Dodik „van kontrole“ te da narod treba da stane iza opozicionara kako bi zaustavili vlast u RS.

-Pozivamo narod da stane uz nas, te da prepoznaju našu iskrenu borbu. Kada god je narod ustao uz nas, oni su se povukli – ustvrdio je.

I zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Jelena Trivić je rekla da nema opravdanja za jučerašnje Lukačevo ponašanje u Narodnoj skupštini.

-Fizičko nasilje je jučer po prvi put viđeno u parlamentu i s tim treba da se stane – rekla je Trivić i dodala da su zbog svega bili onemogućeni da kažu svoj stav o Programu reformi i o tome će govoriti u banjalučkom parku u četvrtak.

Opozicionari traže ostavku ili smjenu Dragana Lukača.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare