Stanivuković o najavama kaznenih prijava za Dan Republike: Pozivam ih i da pronađu rezervni datum za 1. mart

BANJALUKA – Svakodnevnim najavama kaznenih prijava samo nas još više udaljavaju od ove zemlje za koju nas uvjeravaju da nam svima podjednako pripada, a kristalno je jasno da su im namjere sasvim druge.

Poručio je to gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je dodao da se u tom slučaju treba voditi reciprocitetom.

– Ako ćemo se voditi tim reciprocitetom, mi smo ti koji bi trebali podnijeti kaznene prijave protiv onih koji su za njih važan datum, npr. 1. mart slave kako hoće, jer očito je to kaznena odgovornost u ovoj zemlji – kazao je.

On je pozvao one koji traže da se umjesto Dana Republike Srpske nađe neki drugi datum, da nađu zamjenu za datum koji slave.

– Budući da nas pozivaju da pronađemo drugi termin za 9. siječnja, pozivam i ja njih da pronađu zamjenski termin za 1. ožujka. Bez obzira na sve mi ćemo i dalje ime naše Republike Srpske izgovarati punim imenom, slaviti je svaki dan, a posebno 9. januara i voljeti je cijelim svojim bićem, ma koliko to nekome smetalo i ma koliko košta – kategoričan je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.