Published On: Pon, stu 4th, 2019

Šta HDZBIH nije uradio ni ovog tjedna?

Hrvatski narod u BIH je politička nacija. Koja ima svoja konstitutivna prava.

Hrvati su narod koji bira političare da ga , ne samo predstavljaju, nego da se bore za njegove interese.

Nakon što narod izabere političare, u urede političara upadnu fratrizani. Ne mislimo ovdje na normalne obične  fratre nego na one koji su odlučili da neće živjeti kao mala siromašna braća, nego kao utjecajni i bogati ljudi. Takvi su postojali još od Osmanlija do danas. A normalni siromašni fratri im dođu kao graditelji imidža.

Tada ti i takvi fratrizani kažu političarima, mi vam ionako donosimo glasove. Dajte nam utjecaj, milijune, i uživajte.

Potom HDZ zastupnici udovolje fratrizanima i odu u hladovinu. Fratrizani uzmu milijune koji pripadaju narodu, HDZ ode u hladovinu. I tako do idućih izbora.

Evo što je HDZ trebao raditi ovog tjedna a nije:

1.HDZ ne smjenjuje petu godinu Vjekoslava Čambera s pozicije ureda za Europske integracije. Radi se o sarajeviziranom metroustašopitekusu, potpuno opskurnom liku, koji se tog mjesta dokopao još kao ministar Platforme uvučen u SDP anale, a koji je došao iz stranke HSP koja se dičila Antom Pavelićem. Što mediji iz grada Mustafe Busuladžića i danas kriju. HDZ se voli dičiti europskim vrijednostima i liderima u EU integracijama no petu godinu ne progovaraju o činjenici da im ured za europske integracije, u Vladi u kojoj HDZ i dalje sjedi, vodi čovjek koji je došao iz proustaške stranke i koji je čak imao i nekakvih literarnih ostvarenja na tu temu resentimentizacije maxluburićizacije i antepavelićizma.

2.Za Platformu Emir Suljagić tvrdi i javno priznaje da je osmišljena u njegovom uredu kako bi se financijski isušilo sva javna poduzeća pod hrvatskom kontrolom. Nakon ove izjave HDZ  nije podnio tužbu protiv SDP, SDA, GS, Vjekoslava Čambera, Zvonka Jurišića, Ante Krajine, Jerke Lijanovića,  Valentina Inzka  za Udruženi zločinački projekt pljačke dijelova FBIH prema nacionalističkom ključu.  Budući da to ne čine, branitelji po Kupresu direktno prozivaju Borjanu i Čovića za iseljavanje i pljačku. Što je logično. Jer ogorčenom branitelju nema tko pojasniti što se dogodilo. Nema hrvatskog medija, nema tužbi, nema druge strane priče. Ukratko nerad se vraća kao cigla HDZ-u. Kao bumerang.

3. Hrvatske općine muče se s podizanjem HBTV-a dok istovremeno HDZ i ne pokušava na BHRT-u preuzeti pozicije koje pripadaju Hrvatima. Radi se važnom državnom mediju u kojem Hrvati imaju i pravo i mogućnost uposliti svoje kadrove. Sve legalno i u skladu sa zakonima.

4. Niti jedan HDZ-ovac niti ovaj tjedan nije uputio Ustavnom sudu nit FBIH niti BIH tužbu protiv FTV-a kao neustavne TV. U Ustavu jasno stoji da TV na razini FBIH mogu osnivati samo kantoni dok FBIH nema ovlast imati svoju TV. to znači da nikako nad FTVBIH vlasništvo ne može imati Parlament FBIH nego samo kantoni.

5. HDZ ne pokušava uopće pokrenuti borbu za smjenu partijskih kadrova na FTVu pod kontrolom SDP-a i Slavka Kukića. HDZ i ovu godinu ulazi u borbu bez medija. Medijsku priču i dalje vodi nekoliko privatnih portala. Što je sramotno.

6. HDZ još uvijek nije dogovorio da kantoni s hrvatskom većinom u Brusselsu pokrenu vlastiti lobistički ured, iako su županije u RH izrazile spremnost da će isti ured sufinancirati. Netko je stopirao projekt.

7. Dario Knezović još uvijek nije pokušao pronaći svog osobnog logopeda.

8. Iako su se bošnjački lobisti uprli u predstavljanju Hrvata kao Ustaša HDZ još ne postavlja patrole za kažnjavanje onih koji U grafite podmeću na najprometnijim turističkim pravcima u Hercegovini a vlast u Mostaru i ne planira zaposliti čovjeka koji bi sve te grafite redovno uklanjao. Jasno je da činjenica kao u drugim hrvatskim gradovima nema tih grafita, govori o organiziranoj stigmatizaciji Hrvata preko Mostara.

9. Vlast u Širokom i dalje ne šalje financijsku inspekciju liku koji proizvodi vino Pavelić iako znaju da vijest o Hrvatu koji slavi  nacistu, i izručitelja Hrvatske, redovno izlazi u austrijskim novinama, kao plaćeni antihrvatski oglas pri čemu se preko “slavnog vinara” nastoji stigmatizirati cijeli narod. Baš suprotno, vlasti su dodijelile odličje kretenu koji je izjavio da je Pavelić u raju i da se igra s dječicom. Kojom? Možda onom iz Jastrebarskog?

Za ovo vrijeme Bošnjaci po Amerikama, putem svojih NGO organizacija lobiraju da SAD Čoviću nametne sankcije. Nije dovoljno poniženje što su Hrvatima oteli mjesto člana Predsjedništva. Žele još poniženja. U tome ih apsolutno inače podržavamo. Vrijeme je da SAD nametnu sankcije i Čoviću. Tako će se konačno hrvatska politika dodvoravanja SAD-u otrijezniti. I shvatiti u čijem interesu radi SAD politika u našoj zemlji. Prije će svaki Srbin i Hrvat u BIH doći na crnu listu SAD-a nego lider stranke koja je vojno obučavala napadače na WTC. Nekadašnje pripadnike ABIH. AKo HDZ do sada nije shvatio da nema smisla biti partner nekome tko je za partnera odavno odabrao zemlje bogate naftom i njihove interes u BIH, vrijeme je da shvate.

Što Hrvati nisu uradili ni ovog tjedna?

Hrvati su politička nacija koja ima pravo na aktivizam. Niti ovog tjedna nisu organizirani prosvjedi Hrvata iz BIH u Zagrebu u kojima bi se zatražila izmjena zakona o državljanstvima, kojom bi se ukinula državljanstva Emiru Hadžihafizbegoviću, Komšiću, Bakiru Izetbegoviću te uvele vize na ulasku u Hrvatsku svim građanima Federacije BIH sve dok traje Komšićev mandat. Upravo kao Hrvatski odgovor. Hrvati kao politička nacija s RH državljanstvima, nisu zatražili stavljanje Željka Komšića na crnu listu u Hrvatskoj, zabranu ulaska u RH te od Hrvatske zatražili prekid diplomatskih odnosa s BIH. Kada je RH ambasador otišao na koljena Komšiću, Hrvati iz BIH također nisu uradili nikakav prosvjed. Ništa od ovih zahtjeva nije iznio niti jedan naš zastupnik u RH Saboru. Nitko od Hrvata iz BIH nije poslao ultimatum Kolindi Grabar Kitarović da zaboravi na svaki glas iz BIH ako ne vrati sramotnu nagradu Isa Beg Isaković, koja nosi ime po osmanskom glavosječi, koji je ubijao i po Hrvtskoj.

Da ne bude da je samo do politike. Kakav narod takvi su nam i političari. Draga molitvena zajednico.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare