Subota, 13 travnja, 2024

ŠTA DOKOLICA ČINI: Sarjalije bi opet u rat

Must Read

Kada je prije desetak dana predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, u intervjuu za Oslobođenje, izjavio da će “svako kome je stalo do BiH uzeti oružje u ruke ukoliko Republika Srpska pokuša otcjepljenje i da je budala svako ko misli drugačije”, istovremeno su započela i prepucavanja na relaciji hrvatskog i srpskog člana Predsjedništva po pitanju ‘pozivanja na oružje’.
Dobijeni rezultati na uzorku nešto više od 300 ljudi više su nego porazni ili, u najmanju ruku, zabrinjavajući…Shodno tome, i DEPO Portal načinio je anketu na temu ‘ponovnog uzimanja oružja u ruke’, želeći da ispita stav građana po movom pitanju.

Od ukupno 308 učesnika ankete, čak 213 ili čitavih 69 posto nema dilemu po ovom pitanju i bilo bi spremno da ponovo krvlju i oružjem rješava probleme u državi.

Znatno manju grupu čine oni koji bi, kada bi se opet zapucalo, pobjegli prvom prilikom – ukupno 41 učesnik ankete ili 13 posto, kao i oni koji nikada ne bi uzeli oružje u ruke – četiri glasa manje, odnosno 12 posto čitalaca.

Neznatan procenat nije izrazio interes za ovo pitanje, svega 4 posto učesnika ankete odgovorilo je da ih ova tema ne zanima.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -