Published On: Ned, srp 11th, 2021

Srednjovjekovni sajam Stolačka tarča 2021.

U Stocu se jučer održala Stolačka tarča – srednjovjekovni sajam koji organiziraju vitezovi hercega Stjepana Kosače i općina Stolac.

Mimohodom viteških skupina u Stocu održan je srednjovjekovni sajam Stolačka tarča, koji  se ove godine održavao samo jedan dan zbog pandemije koronavirusa.

Jedinstveni srednjovjekovni sajam pokazao je kostimirane plemiće i plemkinje, a nakon godinu dana pauze organizatori su pripremili i bogat zabavni program. Ove godine Stolačku tarču posjetile su viteške skupina iz BiH i Hrvatske, a spomenuti sajam postao je svojevrsni brend Stoca i čitave Hercegovine., piše Bljesak.info.

Ovogodišnji sajam službeno je otvorio premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg koji je kazao kako je Stolačka tarča postala respektabilna, tradicionalna, kulturna i turistička manifestacija.

Predsjednik Udruge vitezova hercega Stjepana Kosače Stolac Anđelko Šutalo kazao je kako se iz godine u godinu trude da poboljšaju program, ističući kako je zbog pandemije iza svih teška godina.

– Dosadašnjih godina imali smo viteške skupine iz Mađarske, Slovenije, Slovačke i Rumunjske, ali ove godine nisu mogli doći zbog COVID-a. Skupili smo pozamašnu ekipu iz Hrvatske, preko 50 kostimiranih vojnika i večerašnja ‘Bitka za Hercegov grad’ će biti jedna prava predstava, kazao je Šutalo.