Srbija i Hrvatska bore se za čudo od djeteta iz Beograda. Srbi: “Hrvati, on je naš”

To je ogroman iznos za tinejdžera iza kojeg su tek dvije sezone u srpskoj Superligi. No tijekom njih je igrao tako da je u 81 nastupu postigao 17 i namjestio 6 golova. Jedno vrijeme je paralelno igrao i srpsku U-21 ligu te u njoj u 7 utakmica postigao 6 golova.

Međutim, nije Ratkov privukao samo pažnju iz Austrije, nego i Hrvatske. Naime, čudo od djeteta je u Beogradu rodila majka Hrvatica, pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo. Zato HNS prati Ratkova i pokušava ga privoljeti da promijeni nogometnu nacionalnost, prenosi Index.

Na to je reagirao Stevan Stojanović, sportski direktor reprezentacije Srbije: “Gledamo i znamo što Hrvati rade. Svatko ima pravo gledati najbolje za sebe. U cijeloj toj priči sve najviše ovisi od samog igrača. Gdje on hoće igrati i što on želi. Za Ratkova mogu reći ovo: Dečko se afirmirao u Srbiji, stalan je reprezentativac naše zemlje. Pred njim je lijepa karijera u seniorskoj reprezentaciji Srbije.”

Petar Ratkov je mlad i kvalitetan nogometaš na kojeg Srbija ozbiljno računa. Pokazali smo to time što je selektiran od strane Saveza i što je prošao sve omladinske selekcije. Trenutno je prvi napadač mlade srpske reprezentacije. Naš stav je jasan, hoćemo sve najbolje u momčadi Srbije. Što veći roster. Sigurno je da će Ratkov dobiti poziv za A selekciju Srbije ako se ukaže prilika”, izjavio je za Kurir.

Piksi je propustio idealnu priliku poništiti nastojanja HNS-a

Očekivalo se da će to biti već u utakmicama kvalifikacija za Euro prošlog mjeseca jer su Srbiji bila ozlijeđena čak trojica napadača, Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović. No Dragan Stojković Piksi nije dao priliku mladom Ratkovu i tako poništi mogućnost da on zaigra za Hrvatsku.