Subota, 22 lipnja, 2024

SRAMOTA: Promotori nacionalizma a već 15 godina čanstva u Socijalističkoj Internacionalni

Must Read

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH danas obilježava 15 godina otkako je postala punopravna članica Socijalističke Internacionale, najveće svjetske političke organizacije koja okuplja sve ljevičare svijeta, a kao i tada, SDP je i danas jedina bh. stranka koja je članica ove organizacije.

Punopravno članstvo u ovoj organizaciji bilo je veliko priznanje političkom aktivizmu SDPBiH, koje se, kao i prije 15 godina, i dalje temelji na socijaldemokratskim principima i načelima, priopćeno je danas iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

”Iako je kroz godine svog postojanja SDPBiH nailazio na brojne prepreke i pokušaje slabljenja političkog uticaja i rada stranke, ova stranka je i danas najjača socijaldemokratska organizacija u BiH.

Svoju snagu i demokratičnost SDPBiH će pokazati i na predstojećem izvanrednom kongresu, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo stranke i na kojem će se Statut stranke urediti po uzoru na vodeće socijaldemokratske stranke u Europi i svijetu”, kaže se u priopćenju.

Socijalistička Internacionala je svjetska organizacija stranaka socijalističke, socijaldemokratske i radničke orijentacije. Trenutno je u njoj 168 političkih stranaka i organizacija iz cijelog svijeta, od čega 58 organizacija sudjeluje u vlasti u svojim zemljama.

U današnjoj formi postoji od 1955. godine, nakon reaktiviranja na Frankfurtskom kongresu, a u različitim formama postojala je još od 19. vijeka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -