Published On: Uto, sij 24th, 2023

Sprema li se SDA proglasiti bošnjački entitet?

Još uvijek aktualni premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je na toj dužnosti već devetu godinu i kojem je, kao prvooptuženom sudi u aferi “Respiratori” uvjeren je da će SDA ostati na vlasti.

-Na Federaciji je izvor formiranja vlasti Dom naroda. Na razini Federacije SDA će morati biti u vlasti zato što ima i najveći izborni rezultat i zato što ima predviđene mehanizme da mora participirati u vlasti.

SDA komunicira sa svima, čak i s članovima Osmorke. I javno mnijenje se okreće protiv koncepta davanja svega drugim stranama – kazao je Novalić za Federalnu televiziju.

Međutim, to baš i nije tako. SDA je sudjelovala u vladama u kojima su bili pogaženi mehanizmi na koje se upravo sada pozivaju. Činjenica je da sa ovom, ponavljamo jedinom proterorističkom strankom na tlu Europe, nitko u BIH ne želi više koalirati i da toj stranci predstoji ozbiljno unutarnje prestrukturiranje, mnogi rascijepi ali i silne tužbe, gurnute na dno mnogih ladica duboke države.

Jedini način da Novalić ostane premijer u nekom entitetu bio bi da SDA proglasi entitet unutar BIH koji ne bi više poštovao Ustav BIH i funkcionirao bi kao pobunjeničko područje. Nešto kao Samouprava unutar države.

A s obzirom koliko su se ovih dana uprli u Palestinu i koliko snažnu antižidovsku kampanju provodi FB stranica Bakira Izetbegovića, ne bi nas iznenadilo da to urade.

Desetak godina SDA samouprave sasvim je dovoljno da nikada ne završe iza rešetaka, da nikada ne odgovore na pitanja Dusine, Trusine. UZP-a prije UZP-a u Sisku, pitanja genocida u Grabovici. skrivenih tijela u Bugojnu, misteriozne smrti Abu Mealija tog posljednjeg angažiranog agenta Al Qaede za SDA stvar. I to  u BH diplomaciji.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
9 dana prije

Najbolje bi bilo da to urade. Rasteretili bi se S i H okova, jednostavno bi prodihali.

Izmetbegović
Izmetbegović
9 dana prije

Teroristi su svakako pod prismotrom i laganim raseljavanjem.Svima smetaju pot.uri.ce…

AnonimacMujica
AnonimacMujica
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
9 dana prije

Marnuli su nekoliko hr i sr pozicija u domu naroda fbih, sa samoproglašenim Hrvatima: Mujom, Hasom i Fatom, pa sada ovaj priča o većini u tome domu.
Osobno ću uz pjenušac proslaviti smjenu cik-sip u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Jer sam uvjeren, da su im oni ovo osigurali, samom kandidaturom, bez uvida u narodnosnu pripadnost sa popisa 2013.g. – nelegalno i nezakonito.

Anonimac
Anonimac
9 dana prije

bili bi bogati kuvajt -fildzan

AnonimacMujica
AnonimacMujica
9 dana prije

Kako im se vlast osladila, džaba procesuiranja na sudu, džaba biranja drugome, čambaju se da ostanu. Svako opstruiranje formiranja vlasti i u fbih, vodi neminovno opstruiranju opstanka BiH. Sada im valja i osomorka, ali osmorki ne valjaju oni iz sda i df. Što se prije pomirite sa neumitnom činjenicom, možda bolje prođete i bez posljedica, koje ste napravili unazad 4 godine.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
9 dana prije

sda teroristi kakira I komšića izvršili atentat ministara Jozu Leutara i nikom ništa , oni koji kriju zločine isto su zli zločinci.

Last edited 9 dana prije by HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
9 dana prije

naš fadil osta zapečaćen kao respiratori made in china

Mujguri 93.
Mujguri 93.
8 dana prije

Mislili ste reći muslimanski entitet, jer tzv. bošnjaci kao narod nikad nisu postojali, niti postoje danas?! Naravno, ne postoji ni tzv. bosanski jezik, a ljiljane sv. Ante su otuđili od kršćana. Dati ćemo im Zapadnu obalu (Cazinsku krajinu) i Gazu (trokut Džalalabad-Zenica-Tuzla) za taj muslimanski entitet.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
8 dana prije

pošteno da nemože poštenije šućur allahu i dosta..potpisuj alija ako Boga znaš i dalje znamo kako je išlo kme kme kme.

Last edited 8 dana prije by HR🇭🇷HBojovnik
Dostan
Dostan
8 dana prije

Republika Srpska, Herceg Bosna i Republika Bošnjačka

kvaternik
kvaternik
8 dana prije

Daj, požuri! Riješite nas bal.ij.sk.og zla!!!