Subota, 15 lipnja, 2024

Sprema li se SDA proglasiti bošnjački entitet?

Must Read

Još uvijek aktualni premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je na toj dužnosti već devetu godinu i kojem je, kao prvooptuženom sudi u aferi “Respiratori” uvjeren je da će SDA ostati na vlasti.

-Na Federaciji je izvor formiranja vlasti Dom naroda. Na razini Federacije SDA će morati biti u vlasti zato što ima i najveći izborni rezultat i zato što ima predviđene mehanizme da mora participirati u vlasti.

SDA komunicira sa svima, čak i s članovima Osmorke. I javno mnijenje se okreće protiv koncepta davanja svega drugim stranama – kazao je Novalić za Federalnu televiziju.

Međutim, to baš i nije tako. SDA je sudjelovala u vladama u kojima su bili pogaženi mehanizmi na koje se upravo sada pozivaju. Činjenica je da sa ovom, ponavljamo jedinom proterorističkom strankom na tlu Europe, nitko u BIH ne želi više koalirati i da toj stranci predstoji ozbiljno unutarnje prestrukturiranje, mnogi rascijepi ali i silne tužbe, gurnute na dno mnogih ladica duboke države.

Jedini način da Novalić ostane premijer u nekom entitetu bio bi da SDA proglasi entitet unutar BIH koji ne bi više poštovao Ustav BIH i funkcionirao bi kao pobunjeničko područje. Nešto kao Samouprava unutar države.

A s obzirom koliko su se ovih dana uprli u Palestinu i koliko snažnu antižidovsku kampanju provodi FB stranica Bakira Izetbegovića, ne bi nas iznenadilo da to urade.

Desetak godina SDA samouprave sasvim je dovoljno da nikada ne završe iza rešetaka, da nikada ne odgovore na pitanja Dusine, Trusine. UZP-a prije UZP-a u Sisku, pitanja genocida u Grabovici. skrivenih tijela u Bugojnu, misteriozne smrti Abu Mealija tog posljednjeg angažiranog agenta Al Qaede za SDA stvar. I to  u BH diplomaciji.

- Advertisement -

11 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -