SPORT NADILAZI NACIONALIZME: Novak Đoković, hrvatski tenisač kojeg Srbi obožavaju…

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković uskoro dolazi u Gradišku, kao gost manifestacije „Svi smo mi dio tebe“.

Prema riječima predsjednika Udruge “Mentalno nedovoljno razvijene osobe” Dragoslava Šinika, najbolji tenisač planeta trebao bi se pojaviti kao gost na trećoj manifestaciji “Svi smo mi dio tebe”. Ova manifestacija održat će se 22. travnja u naselju Gašnica.

S obzirom da je skup međunarodnog karaktera, dolazak velikog sportaša i humanitarca Novaka Đokovića bit će od velike važnosti za ovu marginaliziranu skupinu stanovništva.

– Đoković će prisustvovati trećem međunarodnom skupu djece i mladih s poteškoćama u razvoju s područja bivše Jugoslavije ‘Svi smo mi dio vas’. Novakov tim potvrdio je dolazak velikana. Svoj dolazak najavilo je više od dvije tisuće djece i mališana iz Niša, Beograda, Novog Sada, Dubrovnika, Zagreba, Sarajeva, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Banja Luke i većine gradova i općina Republike Srpske. Ovo je jedinstven skup i u regionu i u svijetu, jer niko ne okupi toliko djece s poteškoćama u razvoju na jednom mjestu – rekao je Šinik na sjednici Skupštine grada Gradiška, prenosi “Una”.