Splićanka koju je Matej zvao ispričala svoju stranu priče: Pukla sam, šire se laži

SPLIĆANKA Maja S., za koju se vjeruje da je posljednja osoba s kojom je Matej Periš (27) pokušao ostvariti kontakt neposredno prije nego što je nestao iz kluba Gotik, rekla je za TV Prvu da je prošla poligraf i dala svoj mobitel policiji, prenosi Nova.rs.

Za Splićanku Maju, inače sestru Periševog prijatelja, saznalo se kada je policija utvrdila da je posljednji kontakt koji je Periš namjeravao ostvariti telefonom zapravo njezin broj. Maja kaže da je imala poziv od Mateja u 22:39, ali da se nije javila jer poziv nije vidjela.

“Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gdje sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj telefon, dala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena”, rekla je Maja S.

“Kajem se što se nisam javila”

“Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me možda obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade”, rekla je Maja S. u emisiji Eksploziv na TV Prvoj.

“Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu učiteljica, moj brat mu je prijatelj… Došla sam ovdje danas jer se ne želim skrivati i nije istina da sam nestala, izbrisala sam društvene mreže zbog prijetnji koje su mi slali. U 21. stoljeću zar ljudi mogu pomisliti da policija nije vidjela moje kontakte? Maksimalno surađujem i javljam svaku moguću informaciju, prošla sam i poligraf”, kaže Maja S.

Ona kaže da je u Beograd došla 27. prosinca.

“Stigla sam kod prijateljice kući, gdje sam bila smještena. Međutim, 28. je moja prijateljica došla u Beograd s drugom prijateljicom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buda bar na večeru. Nakon toga sam dobila temperaturu i vratila se kod prijateljice i tek 30. prosinca meni prijateljica kaže: ‘Ajde, Majo, vodim te u jedan restoran.’ Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam: ‘Stani da parkiram, pa ću u restoranu.’ Ulazim unutra, spajam se na wi-fi i vidim da mi je Matej poslao poruku na Instagramu. Onda sam vidjela propušten poziv”, kaže Maja S.

Poslala mu je poruku, nije odgovorio

On je, kaže, s društvom bio u restoranu i Periš ju je nazvao da je pita kamo da idu.

“Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga tko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio.”

“Ja sam mu opet poslala poruku da ga pitam gdje je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako. Tek kada je prošao 1. siječnja, vidjela sam da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, vidjela sam koliko je ozbiljno”, kaže Maja.

“Iskreno, mislila sam prvo da je s nekom curom. Onda sam mislila da se nešto možda desilo u klubu. Bila sam u kontaktu s prijateljima cijelo vrijeme, no mi ni danas ne znamo. Niti mogu što naslutiti”, dodaje.

“Pukla sam, lažu”

Kako kaže, izjave u medijima nije davala jer je istraga u tijeku.

“Pukla sam jer su počeli lagati i idu toliko daleko. Da se bavim prostitucijom? Ja, ozbiljna cura, radim ko konj, spavam po tri sata dnevno, trudim se nešto postići u životu. Sada pokušavaju fokus s istine prebaciti tko zna gdje. Moja mama je polujavna osoba, dolaze nam novinari oko kuće, užas”, kaže Maja S.

Maja kaže da novine pišu svašta.

“On je zlatan momak, ne može bilo tko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu, već s običnim izletničkim brodovima. Normalno bismo popili dvije, tri čaše vina, a ne kako navode u ovim monstrumskim naslovima”, kaže Maja. Na pitanje kada se susrela s Nenadom Perišem, ona je briznula u plač.

“Srela sam ga slučajno 4. siječnja, kada sam išla dati izjavu. Rekla sam mu riječi utjehe. Kako vrijeme prolazi, moje srce nekako zna, nada se da je živ. Pričali smo kao ljudi… Što možete reći”, kaže Maja i dodaje da Nenad Periš nikada nije posumnjao u nju i objašnjava da im policija nije dopustila da se oglašavaju u medijima.

Podsjetimo, potraga za Matejem ušla je u 20. dan. Splićanin je bio s prijateljima u klubu Gotik u provodu kada je izašao iz kluba u majici kratkih rukava. Sigurnosne kamere, zahvaljujući kojima je policija uspjela rekonstruirati njegovu rutu, snimile su ga kako trči ulicama oko Beton hale i na kraju prilazi restoranu Savanova, gdje se spušta do platforme tik iznad Save.

Centralna.ba