Published On: Sub, tra 2nd, 2022

SP BEZ ITALIJE Ronaldinho: Nikad nisam mislio da ću gledati ovakvo Svjetsko prvenstvo

Brazilski nogometaš Ronaldinho, jedan od najomiljenijih igrača svih vremena i Zlatna lopta iz 2005. godine, dao je veliki intervju za talijansku Gazzettu dello Sport. Ondje je komentirao najaktualnije događaje iz svijeta nogometa, posebno one koje se tiču talijanskog nogometa.

Upitan o tome tko će osvojiti Serie A, Ronaldinho je odgovorio: “Ja sam veliki fan Milana, uvijek gledam talijansku ligu s posebnom pažnjom. Mislim da je ovo njihova godina. Milan u kojem sam ja igrao imao je velike igrače. Ima ih i ovdje, ali oni su puno više orijentirani na timski duh i taktičku organizaciju. Rade sjajan posao.”

Naravno, goruća tema u Italiji i dalje je neuspjeh reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. “Svjetsko prvenstvo bez Italije je na velikom gubitku. Za one koji vole nogomet i spektakl poput mene, to je ogromna šteta. Nikad nisam mogao ni zamisliti da ću (opet) gledati Svjetsko prvenstvo bez Italije”, rekao je slavni Brazilac, piše Index.hr.

Mnogi smatraju da Serie A zaostaje za najboljim svjetskim ligama, ali Ronaldinho nije zabrinut. “Za mene je talijanski nogomet i dalje prekrasan. Možda nema velike zvijezde kao prije, ali liga je i dalje vrlo neizvjesna, a momčadi su taktički vrlo dobro pripremljene”, dodao je.

Na pitanje kojeg igrača posebno voli pratiti, nije iznenadio odgovorom. “Postoji jako puno uzbudljivih igrača, ali ako moram birati jednog, to je onda Messi. Kad god je on na terenu, možete biti sigurni da će se nešto uzbudljivo dogoditi”, zaključio je Ronaldinho./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare