Srijeda, 24 travnja, 2024

Snažna poruka Srbima pred izobre, Ivica Dačić stigao u Gračanicu

Must Read

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić doputovao je danas u Gračanicu gdje ga je u istoimenom manastiru dočekao vladika raško-prizrenski Teodosije. 

Dačića je ispred manastira Gračanica sačekao veliki broj građana, među kojima je bilo i onih koji su nosili majice s natpisima “Ja sam dužnosnik Srbije” i “Srpski” aludirajući na građansku inicijativu “Srpska” koja će sudjelovati na lokalnim izborima na Kosovu, 3. studenog. Ta izborna lista će danas održati i predizborni skup u Gračanici. Sa Dačićem na Kosovo su otputovali i generalni tajnik Vlade Srbije Veljko Odalović i potpredsjednik Socijalističke partije Srbije Željko Obradović.

Građanska inicijativa Srpske čiji je nositelj liste Vladeta Kostić očekuje da će na skupu, ali i zbog dolaska premijera, biti više od 5.000 Srba sa teritorije Kosova i Metohije. Pored puta, kojima će proći premijer Srbije, raspoređene su prometne patrole i policija, dok su u samoj Gračanici policajci u uniformama. Primijećeni su i monitori KFOR-a i pripadnici Euleksa. U centru Gračanice, izložene su srpske zastave, a postavljena je i bina okićena balonima raspoređenim tako da predstavljaju zastavu Srbije. Očekuje se da će promet za vrijeme predizbornog mitinga biti obustavljen.

Poslije tri godine premijer Srbije Ivica Dačić danas će boraviti na Kosovu i Metohiji, a prema riječima predsjednika skupštinskog Odbora za KiM Milovana Drecuna, posjete premijera je snažna poruka poslije koje očekuje veću izlaznost Srba na lokalne izbore.

– To je snažna poruka, da je država bila i da jeste i da će iu narednom periodu biti sa svojim narodom na Kosovu. Cilj je da se Srbi ohrabre, da što masovnije izađu na izbore i da će poslije izbora biti formirana Zajednica srpskih općina, ta čvrsta neraskidiva veza između srpskog naroda i Beograda – rekao je Drecun.

Dačić će danas obići manastir Gračanicu i razgovarat s vladikom Teodosijem i građanima. Upitan o sigurnosti na KiM, Drecun je istakao da je incidente teško spriječiti i da straha da će ih biti i na dan izbora.

“Ako ih bude, izbori mogu biti poništeni”, upozorio je Drecun i dodao da je jedini odgovor na incidente i manipululacuje Prištine – što veća izlaznost Srba.

– Ako se ne formira Zajednica srpskih općina, koja je u temlju briselskog sporazuma, onda ćemo imati problem, jer nećemo imati institucionalni okvir preko koga će Srbija moći boriti za opstanak naroda, i da se kao država vrati na Kosovo – rekao je Drecun .

On je kazao da je najnovija manipulacija Prištine – birački popis, odnosno da se niotkuda pojavilo 600.000 Albanaca. Objasnio je da je na biračkom spisku 1.779.357 osoba i da je to za 11,72 posto više u odnosu na prošle izbore i popis iz 2011. godine koji je urađen na Kosovu. Prema tom popisu, na Kosovu živi 1.739.825 ljudi, od čega je oko pola milijuna djece.

– Ispada da ima više birača, nego stanovništvva, odakle se pojavilo tih 600.000 ljudi – upitao je Drecun.

(Tanjug)

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x