Published On: Uto, ruj 15th, 2020

REAKCIJE NA SMRT KRAJIŠNIKA SVJEDOČE O TRANSCEDENTNIM UDALJENOSTIMA BIH DRUŠTAVA: BIH država ne postoji, radi se o suprotstavljenim teritorijima, Momčilo je u konačnici uspio

Nije država  tek blijeda institucija, jezgru države čini društvo. I njegov zajednički osjećaj oko mnoštva pitanja koji ga drži na okupu. Država predstavlja institucionalni okvir prava na legalnu silu, koje joj daje opet isto to društvo.

Niti jedna država nije stvorila društvo ali je svaku državu stvorilo upravo društvo koje. Ako neko društvo oko gotovo svih pitanja ima opću i jasnu teritorijalnu podijeljenost, onda država, koja predstavlja to društvo jeste fikus. I ona postoji samo virtualno ili pod prisilom veće sile. Nikako kao realnost. 

Radilo se o Gradaščeviću. Rasimu Deliću, Slobodanu Praljku ili Momčilu Krajišniku Bh društvo uvijek i iznova se dijeli. I to je  sušta realnost koju nitko ne može negirati. BIH je podijeljeno društvo nasilno objedinjene države. Ona što se demokracije tiče odavno ne postoji kao volja svojih građana. Mrtva je. U suštini oni koji su nametnuli Dayton, svojim eksperimentima nametanja, nikad joj nisu ni dali šansu.

Kao prilog ovoj tezi pročitajte stav srpskog člana Predsjedništva te ga poredite s muslimanskim dvojcem u Predsjedništvu:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je odlaskom Momčila Krajišnika Republika Srpska ostala bez jednog od njenih osnivača, velikog patriote koji je veći dio svog života žrtvovao za nastanak i opstanak Srpske.

“Momčilo Krajišnik će ostati upisan posebnim slovima u povjesti naše Republike i našeg naroda u Republici Srpskoj, koji su njegovim odlaskom izgubili iskrenog i pravog rodoljuba”, naveo je Dodik u brzojavu sućuti obitelji Momčila Krajišnika koji je preminuo jutros u Banjaluci od posljedica zaraze virusom korona.

Dodik je obitelji i prijateljima Momčila Krajišnika izrazio najdublju sućut, priopćeno je iz ureda srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik preminuo je jutros u 6.00 sati od posljedica zaraze virusom korona.

Krajišnik je preminuo na Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra, gdje je hospitaliziran 30. kolovoza./Srna/HMS/