Published On: Thu, Feb 2nd, 2017

SMJENJEN JE NELEGALNO OD PLATFORME I DOBIO JE PRAVNI SPOR: Danas se odriče 600.000 KM odštete u korist tvrtke na čijem je čelu

Što biste vi učinili da vas korumpirana i nelegalna platformaška vlast 2010-e godine nelegalno ostavi bez legalno stečenog posla? Biste li tužili državu ili biste se poklopili ušima i pravili se da ste glupan?

Bila je to vlast koju je nametnuo Inzko, kako bi zadovoljio financijske i političke apetite Zlatka Nije Reket Lagumdžije, Slave Premijera Kukića, Jerke Poticatelja  Ljanovića, Zvonka Pavelića Jurišića i onog malog šta je nedavno završio u zatvoru, Damira, čovjeka od korupcije, i člana SDP-a. Kaže Slavo Kukić neku večer kako samo u etnopartijama sjede kriminalci. Lijepo od njega. On je tako javno priznao da SDP i NSRZB smatra etno partijama. Konačno.

Elem prije par dana Mire Rašića žena, gospoja koja krade državu BIH neplaćanjem milijuna poreza, objavila je tekst u kojem se spominje 600.000 KM koje je Primorac dobio na sudu od tvrtke koju je tužio, a kojoj je danas, opet na čelu. Da sudbina je odigrala tako karte.

Primorac ostaje bez direktorske plaće koja nije mala, smijenjen je 2010-e ono baš po totalitarnom obrascu. Platforma kad je zajašila planirala je tamo ostati valjda 45 godina i nije se nadala da će tako brzo pasti. Nacionalisti iz SDP-a po forumima su tada pisali “Hrvati su rješeni”. Mali Amer svršavao je od sreće. Primorac ulaže tužbu. Prema zakonu, ako dokaže da je smijenjen nelegalno, pripada mu razlika svih neisplaćenih plaća zadnje 4 ili čak 5 godina te propisane pravne kamate na nju. Koje su oko 12%.

I umjesto da gospođa Rašić, najveća porezna dama Ljubuškog, postavi pitanje u javnost , kada će Platforma platiti cijenu zbog činjenice da je oštetila Eronet za dodatnih 600.000 KM, i pravno odgovarati za to, umjesto da Dnevni list postavi i upit kako je to skupina Gibraltar prošla prvostupanjski postupak, i je li točno da se na sudu Prlić i Bakula , Slavini kumeki, brane tezom da oni nisu prali novac, nego da su prodavali milijunske nekretnine  Kulenoviću, a ovaj im eto plaćao firmom s Gibraltara Rašićka se pita što je Primorac uopće tužio državu, i zašto se bunio kad je dobio otkaz? Tijekom suđenja skupini Gibraltar Prliću i Bakuli u javnosti se pojavila informacija kako je nekim sucima nuđeno upošljavanje rodbine u Eronet, pa ni tog vraga Dnevni list ne objavi. Al zato se recimo može reketariti restoran Megi. Neš ti.Normala.

To je to reket novinarstvo jedine unitarne sarajevske novine na hrvatskom jeziku koju određni ustaško pravaško kukićevski mozgovi puše.

Vratimo se još malo na Gibraltarce. Prema informacijama koje smo dobili, a za koje već nekoliko tjedana bezuspješno tražimo i potvrdu sa suda, Prlić i Bakula na sudu navodno tvrde da su Kulenoviću prodali nekretnine u vrijednosti par milijuna, i za tu tvrdnju njihov ekonomski “ekspert” pribavio je navodno naknadno, u procesu i kupoprodajni ugovor.  I Kulenović  im je eto platio nekretnine preko svoje tvrtke na Gibraltaru. Ta će čovjek. Lakše mu tako.

Što bi Bakula i Prlić u isto vrijeme prodavali Kulenoviću nekretnine? Kakve su to nekretnine i gdje su? Otkud običnim i skromnim direktorima jedne tvrtke u problemima nekretnine tolike vrijednosti?  Sve su to pitanja koja se postavljaju kako logična ako se ta priča oko namještanja kupoprodajnih ugovora pokaže točnom.

No niti Dnevni list, a niti platformaški portali u Hercegovini slučaj Gibraltar apsolutno ne prate. Par milijunčeka je nestalo a optuženi se u medijima prikazuju kao žrtve i pošteno kumstvo. Gosti na banketima Najdraže Ambasade koja se ubi u borbi protiv korupcije. Skupa s onim Hadžijahićem. Koji je pritiska0  sud za posao ženi u diplomaciji.

Ako pak jesu žrtve, i ako je istina to što tvrde, koliko tek austrijska država treba platiti odštete bivšim direktorima Eroneta, čije se prečasno ime , tolike godine provlači po medijima? I ako je novac u Austrijanaca, zarobljen tolike godine zašto Prlić i Bakula ne prijete odštetnim zahtijevima kad su tako pošteni? Koliko će tek Austrija kamata morati platiti poštenom Eronet dvojcu koji je samo htio prodati svoje male kućerke šjor Kulenoviću?

Ništa od tog naravno nećete čitati u platformaških i ustaških portala. Kao ni upošljavanju pravaša i boljitkovaca, ne samo u doba Platforme, nego i nakon Platforme, preko zagrebačkih šnjura i veza, i koverata, u strukture Eroneta. Niti će o tome sveprisutni Marksist, ako njega pitate napisati slova. Ta nije on upošljavao rodbinstvo i podobnike.

Nadalje – upravu Eroneta, od Alijanse dakle od 2000-e do danas manje više činili su Sarajevu podobni ljudi. Što mislite kad bi se danas objavila politička obojanost kompletnog Eronetovog kombinata kako bi izgledala politička karta te tvrtke?

Sudeći prema natpisima Reketala , ustaških portala i prosarajevskih piskarala, sve što tamo plaću prima HDZ-ovo je. No nije. Itekako nije. Iznenadili biste se kada bi taj podatak bio i javno objavljen. Nema rodijaka, kuma, partnera, i podobnika prosarajevskih slugu Platforme i Alijanse koji nije uposlen u Eronetu. Kumovi. kćeri, tetke, dainice, zaove, svekrve, ljubavnice. Čak ljubavnice i jednog daidže iz Rame. Fratra s viškom seksualne potrebe.

Unutar strašnog režima Dragana Čovića koji jede djecu i širi fašizam, sarajevski poltroni i njihova dojenčad najsigurnije utočište našli su u jednoj od najpoželjnijih firmi u Hercegovini. U Eronetu. Draganovom Eronetu. Dakle ako se ikome treba uputiti kritika onda je Čoviću – Zašto oni koji izručuju naša prava Sarajevu godinama primaju unosne plaće od nas?

No što bi mi čitali o tome. Kada možemo o tome kako je brat od Ćavarinog šure našao posao u Eronetu. Doista ima li brat od Ćavarinog šure uopće pravo na život? I plaća li nam zrak koji diše među nama?

Totalitarizam platformaške besjede na trenutak tako postaje toliko ljigav, kao i medijsko služenje tzv. objektivnih medija Unitaristani,  koji se za malo tapšanja poštenog  i nekorumpiranog Sarajeva osjećaju kao hrabri jer su eto prcnuli vodstvo  i politiku  ionako slabih, prepolovljenih i najmanjih – Hrvata u BIH. Koje li hrabrosti da im majku!

Vraćamo se na Vilima Primorca. On je dakle, nakon što je nelegalno smijenjen, dobio tužbu. Sudbina je htjela da je dobija u vrijeme kada je ponovno vraćen na mjesto s kojeg je ilegalno smijenjen. Kako ne želi uzimati novac tvrtki na čijem je čelu, premda na to ima pravo, sukladno zakonima ove zemlje on ga je odlučio vratiti. I što mislite hoće li na FTV-u ili u fašističkim medijima biti označen kao pozitivac? Hoće vraga.

”Sve to treba promatrati u malo širem kontekstu, tj. što su uzroci takvog objavljivanja i koji su mediji gdje se to objavljuje”, rekao je Primorac Večernjem listu, koji navodi kako je ”neviđeni presedan da se netko odrekao novca zbog kompanije”.

Primorac, koji je tužbu podnio 2011. godine, kaže kako ne samo da je nezakonito smijenjen nego da su mu ”prepolovljena prava” koja su mu pripadala po  ugovoru.

”Upozorio sam tadašnju upravu da je to neregularno nezakonito, međutim, oni su inzistirali da se donese takva odluka. Meni ovom sporu nije bila bitna materijalna dobit, nego osobna satisfakcija i pokazao sam praktično da je nezakonita Vlada “platforme” donosila štetne odluke.

Nakon dobivene prvostupanjske presude dao sam nalog svojoj odvjetnici da se odričem materijalne dobiti korist HT-a te da se okonča spor koji bi se nedvojbeno završio moju korist.

Oni koji su potrčali izvijestiti “javnost” tome očito nisu znali za ovo pa su  time  pokušali prikriti afere prijašnje uprave njihovih nalogodavaca.

Meni u ovome trenutku ove pozicije na kojoj se nalazim, kao predsjednika Uprave, ne odgovara da imam spor s tvrtkom s kojoj sam na čelu”, rekao je Primorac.

Primorac je odgovorio i na navode nekih medija o upošljavanju u HT rekavši kako su naslijedili prekomjeran broj zaposlenih i vrlo lošu kadrovsku strukturu.

”Budući da se upravo ovih dana na sudu vode rasprave vezane uz status nekih naših djelatnika, ovakva netočna objavljivanja smatramo jednom vrstom pritiska na sud. U posljednjih 15 godina bili smo svjedoci na desetke nezakonito primljenih rođaka, zetova, kumova itd., što ni u jednom od ovih medija nikad nije zabilježeno. Od mene bi bilo nekorektno da ih sada nabrajam jer su to moji radni kolege, a ja sa sigurnošću mogu reći da smo u to područje uveli red, da radimo po zakonu i procedurama koje postoje u ovom poduzeću i po napucima Vlade. Ni jedna odluka nije donesena bez suglasnosti Ministarstva te stalno radimo na smanjenju broja zaposlenih. Sa sigurnošću mogu reći da je broj zaposlenih u posljednjih godinu i pol znatno smanjen. Danas imamo 100-ak zaposlenih manje i mislima kako će se taj trend i dalje nastaviti”, rekao je Primorac Večernjem listu.

 

U svakom slučaju šteta što se odrekao tolikog novca. Za te pare, mogao je platiti vrhunskog privatnog financijskog istražitelja, kojeg je mogao unajmiti za detaljno razotkrivanje procesa u slučaju Gibraltar. Jer to što je sud u BIH, tzv. rastezljivi sud, koji nas cijelo vrijeme zeza kako je neovisan, utvrdio da su Prlić i Bakula super, to nikako nije dokaz, da krava nije pojedena. Krava je pojedena. Milijuni fale. I očekujemo od gospoje Rašić, kad već ne informira javnost koliko je do sada njena familija pokrala milijuna od države, da barem izvijesti javnost koliko je točno oštećen Eronet u aferi Gibraltar.  I da nam jave đe su te pare. Morao bi Dnevni list to znati jer su u doba Platforme bili izdašni korisnici Eronet i EPHZHB proračuna.