Službeno se otvara najviša zgrada u Hrvatskoj, evo koliko će ljudi svaki dan tu dolaziti na posao

Dalmatia Tower, službeno najviša građevina u Hrvatskoj, konačno je od Grada Splita dobila uporabnu dozvolu, prenijeli su hrvatski mediji.

Time su zadovoljeni svi potrebni uvjeti za početak rada tornja visokog 135 metara i otvaranje AC Hotela by Marriott Split koje je predviđeno za ponedjeljak.

Kao što je prethodno najavljeno, u Dalmatia Toweru smjestit će se prvi hrvatski AC Hotel Split by Marriott sa 214 smještajnih jedinica, točnije 210 soba i četiri apartmana. Zahvaljujući specifičnom obliku tornja, sve će sobe imati pogled na more.

U hotelskom dijelu business centra (HTC) će biti smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT kompanija.

Ukupno će u Westgate Toweru raditi nešto više od tisuću ljudi, od čega čak 700 inženjera, IT tehničara i visokospecijaliziranih radnih mjesta u Ericssonu, dok će AC Hotel zapošljavati oko 100 ljudi.

Inače, Dalmatia Tower je dio projekta Westgate Split koji se sastoji od dva tornja. Projekt Westgate Split projektirao je Otto Barić, a investitoru je već 2018. dodijeljena International Property Award – nagrada za najbolju visokogradnju poslovne namjene u Europi.

 

HRT