Published On: Uto, kol 9th, 2016

SLUŽBENA DUŽNOST Tko je u pravu, policija ili Thompsonovi zaštitari?

Nakon što je po silasku s pozornice nakon kninskog koncerta povodom proslave Oluje policija na putu do backstagea presrela pjevača Marka Perkovića Thompsona kako bi mu uručila prekršajnu prijavu jer je pjevajući Čavoglave uskliknuo ‘Za dom spremni’, pjevač je odbio potpisati prijavu, a kako se navodi na njegovoj Facebook-stranici, Thompsonovo osiguranje nije dopustilo policajcima uručenje obavijesti o prekršaju, već su to učinili nakon koncerta. Jesu li policajci spriječeni u obavljanju službene dužnosti, za tportal objašnjava kriminalist i bivši pomoćnik ravnatelja policije Željko Cvrtila

Prema Cvrtili, u ovom slučaju policajci nisu bili spriječeni u obavljanjuslužbene dužnosti budući da nisu imali službeni nalog za ulazak u ograđeni prostor u kojem su o sigurnosti brinuli unaprijed angažiranizaštitari.

‘Policajci u sličnim situacijama i mjestima mogu reagirati bez naloga tek ako je ugrožen nečiji život, odnosno kako bi spriječili ili otklonili određenu opasnost, a kako se ovdje nije radilo o ugrozi života i tijela, sprečavanja nije bilo’, precizirao je Cvrtila.

Thompson je nakon koncerta dobio prekršajnu prijavu
Thompson je nakon koncerta dobio prekršajnu prijavuFacebook

Inače, policajci su Thompsonu nakon koncerta uručili prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima, a koju je on odbio potpisati i za koju urednici pjevačeve Facebook-stranice ističu kako se u spomenutom zakonu ni u jednom dijelu ne govori o pjevanju spornog pozdrava.