Published On: Uto, tra 30th, 2013

SLUČAJ BUDIMIR: Tužiteljstvo BiH uložilo žalbu na određene točke optužnice

SARAJEVO – Tužiteljstvo BiH uložilo je žalbu na određene točke optužnice za koje se sumnjiči predsjednik FBiH Živko Budimir, a koje Sud BiH nije uvažio, saznaje “Glas Srpske”.
U Sudu BiH su rekli da je do sada u ovu instituciju stigla jedino žalba koju je uložio predsjednik FBiH Živko Budimir na određivanje pritvora od 30 dana koju je donio Sud BiH.
– Čekamo da se spis dovršava jer od izricanja odluke Suda za određivanje pritvora traje rok od 24 sata do kada se žalbe mogu podnijeti. Kada se spis dovršava onda u roku od 48 sati Vijeće suda treba da donese odluk – rekli su u Sudu BiH
U Sudu BiH “Glasu Srpske” su potvrdili da ostali osumnjičeni Petar Barišić, Ivan Jurčević, Saud Kulosman i Hidajet Halilović, odnosno njihovi odvjetnici još uvijek nisu primili rješenje o određivanju pritvora.
– Oni imaju rok od 24 sata, nakon prijema rješenja o određivanju pritvora, da ulože žalbu. Rješenja su poslana jučer ali još uvijek nemamo informaciju o tome da li su ih dobili – rekli su u Sudu BiH.
Kad se spis dovršava, naveli su, onda Vijeće Suda BiH ima rok od 48 sati da kompletira spis i odluci po žalbama.
Vijećem predsjedava Nenad Šeleda, a čiji su članovi Amela Huskić i Tatjana Kosović o tome će odlučivati ​​za zatvorenoj sjednici.