Srijeda, 24 travnja, 2024

SLOBODNA BOSNA: Zbog uhljebljivanja djece sudaca Stipe Prlić dobio otkaz u HT-u, prijeti mu nova optužnica…

Must Read


Na posljednjoj sjednici Uprave Hrvatskih telekomunikacija Mostar, koja je održana u petak, 27. studenog, donesena je odluka o otkazu Ugovora o radu bivšem direktoru Stipi Prliću.
Prlić je s pozicije predsjednika Uprave mostarskog javnog poduzeća smijenjen sredinom lipnja 2015., nakon što je na toj funkciji bio nepunih četrnaest godina, ali je u međuvremenu raspoređen na novu dužnost – savjetnika izvršnog direktora za pokretnu mrežu, premda se protiv njega vodi proces pred Sudom BiH.
No, situacija se po nekadašnjeg direktora drastično promijenila u posljednjih petnaestak dana, kada je završena interna kontrola poslovanja, koju su početkom listopada naložili novi članovi Uprave HT-a.
Sudeći, naime, prema najnovijim informacijama iz Mostara, Stipe Prlić bi, pored otkaza, mogao zaraditi i još jednu kaznenu prijavu, budući da će nalazi internih kontrolora, sasvim sigurno, biti dostavljeni nadležnom tužiteljstvu, saznaje Slobodna Bosna.
Stipe Prlić je otkaz dobio zbog, kako je navedeno, teže povrede radne obveze, kršenja zakona u oblasti zapošljavanja pripravnika i nanošenja štete ugledu poduzeća.
Iako detalji izvješća interne kontrole nisu poznati, nagađa se da je Prlić za svog mandata na određeno i neodređeno vrijeme zaposlio stotinjak službenika, među kojima su prednjačili djeca i bliža rodbina sudaca i tužitelja.
Tako su u HT-u Mostar angažirani sin predsjednika Općinskog suda u Mostaru Marina Zadrića, nevjesta predsjednice Suda u Čapljini Gordane Buntić i nevjesta predsjednice Županijskog suda u Širokom Brijegu Dragice Šimić.
Za ovu posljednju se kasnije ispostavilo da je priložila krivotvorenu diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, ali je skandal naknadno zataškan, jer je s „pravnicom“ Nikolinom Šimić dogovoren sporazumni prekid radnog odnosa, piše Slobodna Bosna.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x