Published On: Sub, ruj 8th, 2018

SLOBODA KAKVOJ I MI U BIH TEŽIMO: Turski redatelj osuđen na šest godina zatvora zbog filma o Erdoganu

U filmu je prikazano kako je turskom predsjedniku Recepu Erdoganu uperen pištolj u glavu dok stoji okružen mrtvim članovima obitelji.

Turski redatelj Ali Avci osuđen je jučer zbog  zbog filma u kojemu je turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu uperen pištolj u glavu, dok članovi njegove obitelji leže mrtvi oko njega, javio je Reuters, pozivajući se na tursku državnu agenciju.

Avci je uhićen prošle godine nakon objavljivanja trailera za film Buđenje, zasnovan na neuspješnom vojnom puču 2016. godine, kad je poginulo više od 250 ljudi.

Osuđen na šest godina zatvora

U traileru se vide mrtvi članovi Erdoganove porodice, uključujući njegovog zeta, ministra financija Berata Albayraka, i jedan vojnik koji je uperio pištolj u potiljak turskog predsjednika dok se on moli.

Istanbulski sud osudio je Avcija na šest godina i tri mjeseca zatvora zbog pripadnosti mreži Fethullaha Gulena, imama u egzlu u SAD-u, kojeg Turska optužuje da je organizirao puč.

Više od 50.000 ljudi je osuđeno, a 150.000 zaposlenih, među kojima učitelji, sudije i vojnici, otpušteni su nakon pokušaja puča.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare