Published On: Fri, Apr 19th, 2019
#3rd | By Desk

SLIŠKOVIĆ: Zrinjski ima šampionski gard i zna osvajati titule u zadnjim kolima

Slišković je u uvodu kazao kako su mogući razni epilozi do kraja sezone, ali je njegova ekipa fokusirana na sutrašnju utakmicu na Širokom Brijegu.
https://youtu.be/ZIbbcsakz7U

“Rezultat Širokog u Sarajevu nam je išao na ruku, sad je ta bodovna razlika četiri boda, što nije nedostižno.

Siguran sam da se Sarajevo više ne osjeća toliko sigurno u titulu u odnosu na prije tri četiri kola”, izjavio je Slišković.

Cilj Zrinjskog je bio upravo taj, da se prvenstvo dovede u zanimljive vode i da aktualni prvak na kraju proba obraniti naslov prvaka.

Bčaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)Bčaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)

“Široki na Koševu niti u jednom trenutku nije bio u podređenom položaju. Znali su u svakom trenutku šta treba da rade. Bilobrk je odlično branio, ali to se od njega i očekuje. Bit će nam jako teško na Širokom Brijegu, jer oni gaje ozbiljne ambicije nakon pobjede na Koševu. Nama pak ništa ne preostaje nego da idemo na pobjedu”, najavio je Slišković ustvrdivši da su ove dvije ekipe igrački podjednake.

Kazao je da bez obzira što njegova ekipa bilježi dobre rezultate i rezultatski je prvi tim nastavka prvenstva, igrom nije zadovoljan i da ona treba da bude bolja.

“Važan je i naš pobjednički, šampionski gard, pogotovo to naše iskustvo osvajanja titula na kraju. Mi smo znali slaviti titule kad su ih već neki drugi bili proslavili. “Naviknuti” smo na osvajanje titula, pa nam je možda lakše podnijeti pritisak”, izjavio je Slišković.

Stadion pod Bijelim Brijegom (Foto: R. D./Klix.ba)Stadion pod Bijelim Brijegom (Foto: R. D./Klix.ba)

Opet su izraženi problemi sa izostancima, Čirjak i Stanić su kartonirani, Galić i Bekić povrijeđeni, a posebno brine povreda Stojkića kojeg bi trebao zamijeniti Rugašević. Veseli dobijanje bh. državljanstva najvažnijeg igrača zadnje linije Slobodana Jakovljevića, a isto se očekuje i za Miloša Filipovića. Time Zrinjski uvelike rješava probleme s brojem stranaca koji su uvelike zabrinjavali Sliškoviča nakon promjene pravila.

Hercegovski derbi između Zrinjskog i Širokog igra se u subotu od 17 sati na Pecari.