Skupina građana na HRT tvrdila da u RH postoji politika prema BiH

Jedanaest predsjedničkih kandidata sučelilo se u utorak u dvoipolsatnoj emisiji koju je organizirala Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Aktualna predsjednica Republike i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović ustvrdila je kako je u proteklih pet godina bila glas građana i ostvarila obećano, maknula Hrvatsku iz “regiona”, te nametnula pitanje demografije.

Nudim vam rad i marljivost, umjesto nerada, rast umjesto nazadovanja, nudim vam zajedništvo, nikad više “mi ili oni”, nego Hrvatska za sve, jednakih mogućnosti, rekla je Grabar-Kitarović.

Zoran Milanović (SDP) biračima poručuje da će kao predsjednik vratiti dignitet i pristojnost dužnosti predsjednika, ne traži veće ovlasti. Tu sam da služim, tražim vaše povjerenje, kazao je.

Nezavisni Miroslav Škoro nudi pak korjenite promjene, traži povećanje ovlasti predsjednika države, žali se da njegovi promatrači ne dobivaju akreditacije, pa “sve miriše na krađu”.

“Nudim osmi padež – kome koliko, pozivam sve mrtve da glasuju za mene”, rekao je nezavisni Dario Juričan, koji na izborima nastupa pod geslom “Korupcija svima, a ne samo njima”.