Published On: Ned, lip 23rd, 2019

Škoro kreće u predsjedničku utrku, tražit će izmjene Ustava

 

Miroslav Škoro na svojoj Facebook stranici u videoporuci objavio je odluku o predsjedničkoj kandidaturi.

U Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Dok sam razmišljao o kandidaturi neprestano sam razmišljao o tome da vlast proizlazi iz naroda”, započeo je svoje obraćanje Miroslav Škoro.

Nastavio je da u Hrvatskoj danas vlada kontrolirani stranački sustav u kojem se na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima te da nas dogodine možda čeka i velika koalicija.

“Političke elite potpuno su se otuđile su se od naroda bahatost i arogancija ide toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama onemogućava održavanje referenduma”, nastavio je.

Kaže i da stotine tisuća hrvatskih sinova i kćeri izgrađuje neke druge države jer u Hrvatskoj nisu imali šansu bez stranačke iskaznice. Istaknuo je da to nije Hrvatska koju su sanjali preci i koju je izgradio Franjo Tuđman.

Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret. Hrvatska treba osnaženje ustavnog položaja predsjednika Republike. Zato sam odlučio da ću se kandidirati za predsjednika, a srž programa savez s narodom nasuprot vladavini stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela. Želim biti narodni predsjednik i samo ću vama polagati račune”, rekao je u videoporuci.

Moj prvi predsjednički potez bit će upućivanje incijative prema parlamentu za promjenu Ustava, ako tu inicijativu potreban većina ne prihvati predložit ću predsjedniku Vlade raspisivanje ustavnog referenduma, ako on ne prihvati taj prijedlog pozvat ću građane na skupljanje potpisa za provođenje referenduma.

Podsjetimo, prema onome što se zasad zna, Škoro na predsjedničke izbore ide kao nezavisni kandidat, no ne odbacuje mogućnost podrške pojedinih političkih stranaka ili koalicija.

Razgovarat će sa svima koji prihvaćaju njegove stavove, bez obzira na to pripadaju li prema političkoj orijentaciji desnom centru, centru ili lijevom centru.

U nedavnom razgovoru za N1 kazao je kako je “nula na toplomjeru Domovinski rat”

“Kad je u pitanju Bleiburg, isto kao i Jasenovac, kao i ćelije, kao i sve ono što se događalo u Hrvatskoj povijesti ja smatram da je nula na toplomjeru Domovinski rat, a sve ovo drugo treba pustiti povjesničarima, treba dati žrtvi pijetet, treba dati počast, odslužiti nekakvu svetu misu, klanjati se, već ne znam što i učiti iz svega toga. Ali, dijeliti narod na bilo kakvoj situaciji pa i ovoj – držim to deplasiranim i nisam na tome gradio karijeru pa ne bih ni ovako nešto, vjerujte mi”, rekao je za N1.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare