Published On: Pet, lip 29th, 2012

Škaljić i Vodović preuzeli dužnosti, SDA upućuje apleciju Ustavnom sudu u ponedjeljak

Novoizabrano vodstvo Zastupničkog doma Federalnog parlamenta koje je imenovano u ponedjeljak, preuzelo je vođenje ovoga doma.

Podsjećamo, novi predsjedavajući doma je Fehim Škaljić iz SBB-a BiH, a njegov zamjenik Tomo Vidović iz SDP-a. Jedan od zaključaka sa sjednice u ponedjeljak bio je da se primopredaja završi najkasnije do danas u podne, prenosi FTV.

Prema informacijama iz Ustavnog suda Federacije do danas u ovaj Sud nije stigao ni jedan prigovor na legalnost održane sjednice, iako su to najavile stranke koje nisu bile na zasjedanju.

Klub zastupnika SDA BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH u ponedjeljak, 2. srpnja, trebalo bi podnijeti apelaciju Ustavnom sudu Federacije BiH, jer smatra da je neustavno stvaranje nove parlamentarne većine.

Predsjednik Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Ismet Osmanović rekao je za BHT1 da je apelacija bila spremna još jučer, ali će nakon određenih tekstualnih poboljšanja, s obzirom da je riječ o ustavnoj materiji, ona, ipak, biti upućena u ponedjeljak, 2. srpnja.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić iz SDA smijenjen je na sjednici 26. lipnja, a umjesto njega imenovan je Fehim Škaljić iz SBB BiH.

SDA je tada ocijenila da je ta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH bila nelegalna, a da donesene odluke ništavne i protuzakonite.(R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare