Subota, 25 svibnja, 2024

Škaljić i Vodović preuzeli dužnosti, SDA upućuje apleciju Ustavnom sudu u ponedjeljak

Must Read

Novoizabrano vodstvo Zastupničkog doma Federalnog parlamenta koje je imenovano u ponedjeljak, preuzelo je vođenje ovoga doma.

Podsjećamo, novi predsjedavajući doma je Fehim Škaljić iz SBB-a BiH, a njegov zamjenik Tomo Vidović iz SDP-a. Jedan od zaključaka sa sjednice u ponedjeljak bio je da se primopredaja završi najkasnije do danas u podne, prenosi FTV.

Prema informacijama iz Ustavnog suda Federacije do danas u ovaj Sud nije stigao ni jedan prigovor na legalnost održane sjednice, iako su to najavile stranke koje nisu bile na zasjedanju.

Klub zastupnika SDA BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH u ponedjeljak, 2. srpnja, trebalo bi podnijeti apelaciju Ustavnom sudu Federacije BiH, jer smatra da je neustavno stvaranje nove parlamentarne većine.

Predsjednik Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Ismet Osmanović rekao je za BHT1 da je apelacija bila spremna još jučer, ali će nakon određenih tekstualnih poboljšanja, s obzirom da je riječ o ustavnoj materiji, ona, ipak, biti upućena u ponedjeljak, 2. srpnja.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić iz SDA smijenjen je na sjednici 26. lipnja, a umjesto njega imenovan je Fehim Škaljić iz SBB BiH.

SDA je tada ocijenila da je ta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH bila nelegalna, a da donesene odluke ništavne i protuzakonite.(R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -