Published On: Pon, stu 23rd, 2020

Sjećate se Ice Bucket izazova? Preminuo 37-godišnjak zbog kojeg se i Trump zalijevao kantom ledene vode

Tijekom humanitarne kampanje prikupljeno je više od 220 mil. dolara namijenjenih za istraživanja jedne od najtežih bolesti svih vremena

Muškarac iz New Yorka čija je osobna bitka s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) učinila svjetski popularnim Ice Bucket Challenge, izazov u kojem se polijevate kantom hladne vode, umro je u dobi od 37 godina.

Patrick Quinn preminuo je u subotu, nakon sedmogodišnje bitke s tom opakom bolešću, a tijekom humanitarne kampanje čiji je bio supokretač, prikupljeno je više od 220 milijuna dolara namijenjenih za medicinska istraživanja jedne od najtežih bolesti svih vremena.

– Javljamo s velikom tugom da je Patrick rano jutros preminuo. Bio je blagoslov svima nama. Sjećat ćemo ga se po hrabrosti i neumornosti u borbi protiv ALS-a –  napisali su na Facebooku iz ALS Udruge.

The Ice Bucket Challenge nije započeo s Quinnom, ali su on i njegova obitelj pomogli da postane svjetski poznat fenomen na društvenim mrežama u ljeto 2014.

Kako bi završili izazov, ljudi su nakon polijevanja kantom hladne vode morali nominirati druge da učine isto ili darovati novac za kampanju. Često bi učinili i jedno i drugo, a u izazovu su sudjelovali brojni poznati, poput Oprah Winfrey, Lady Gage pa čak i Donalda Trumpa.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>