Published On: Pet, lis 26th, 2018
#3rd | By Desk

ŠIROKI BRIJEG: Njemačka tvrtka u ŽZH bi mogla otvoriti 200 radnih mjesta

Sastanak s predstavnicima njemačke tvrtke Lohmann&Rauscher (L&R) održan je danas u Vladi Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, javalja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici tvrtke koja istražuje potencijalne lokacije za proširenje svojih proizvodnih pogona, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima, te ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj.

Sastanak je dogovoren nakon poziva Županije Zapadnohercegovačke tvrtki L&R da posjeti županiju i predstavi svoje potrebe i planove te da se detaljnije upozna s uvjetima i mogućnostima realizacije svoje investicije.

Naime, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete s preko 5.000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji.

Nakon prezentacije potreba i planova tvrtke L&R razgovaralo se o detaljima ulaganja i specifičnim potrebama te mogućnostima koje Županija Zapadnohercegovačka u suradnji s općinama Ljubuški, Posušje i Grude te Gradom Široki Brijeg može ponuditi.

Ulaganje se konkretno odnosi na otvaranje proizvodnog pogona koje bi za početak zahtijevalo otvaranje minimalno 200 radnih mjesta sa tendencijom proširenja.

Prvi korak, kao i preduvjet za realizaciju ovog ulaganja, jeste analiza tržišta radne snage, odnosno postojanje odgovarajuće radne snage. U tom je kontekstu dogovoreno da se u sljedećih nekoliko tjedana organizira detaljnija prezentacija ulaganja tvrtke L&R potencijalnim zaposlenicima, na temelju koje će se utvrditi daljnji koraci.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke će preko svog Ureda za europske integracije te u suradnji s općinama i gradom i tvrtkom L&R organizirati navedenu prezentaciju na koju će biti pozvani svi zainteresirani iz županije i okruženja i gdje će se predstaviti svi detalji i uvjeti za realizaciju ovog ulaganja.

Predstavnici tvrtke L&R su naglasili kako je ključni uvjet za izbor lokacije za njihovo ulaganje postojanje odgovarajuće radne snage te da je prezentacija koja se planira održati odlična prilika da se svi zainteresirani ljudi iz županije i bližeg okruženja upoznaju s ovom inicijativom i dobiju sve potrebne odgovore, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare