Srijeda, 19 lipnja, 2024

Širi se istraga protiv mesara

Must Read

Županijsko tužiteljstvo Tuzla zatražilo je od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH dokumentaciju o isplatama iz proračuna koje se odnose na poljoprivredne poticaje za izvoz šljive u 2012. godini, saznaje Dnevni avaz. Za provođenje istrage ovlašten je terenski ured Federalne uprave policije.

Po nalogu Tužiteljstva Tuzlanske županije, FUP je zatražio informacije o tome kome su isplaćeni poticaji te kako je obavljana kontrola na terenu, a zbog osnova sumnji da se radi o nezakonitim isplatama za poljoprivredne poticaje.

Tužiteljstvo BiH ranije je protiv ministra Jerka Ivankovića Lijanovića proširilo istragu zbog korištenja poljoprivrednih poticaja za kupovinu glasova iz tog razdoblja.

Njemu se na teret stavlja da je oštetio federalni proračun za 2.999.200 KM, odnosno da je novac namijenjen za poticaje poljoprivrednicima, nenamjenski dodijelio članovima Narodne stranke Radom za boljitak. Kasnije je taj novac korišten za kupovinu glasova na izborima 2012. godine. 

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ESKLUZIVNO: Pao je povijesni dogovor hrvatskih navijačkih skupina u Berlinu. Večeras bi trebalo više nego gorjeti…

O detaljima nećemo. No Boysi, Torcida, Armada, Ultrasi , sinoć kasno, sporazumili su se o povratku na repku. Više nećemo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -