Published On: Čet, lip 17th, 2021

SIPA uhitila i policajca Nedžada. Preziva se Hrvat…

Prezime Hrvat u BIH uglavnom nose Bošnjaci. Nastalo je nakon što je došlo do sloma Osmanske okupacije u Slavoniji. Muslimani doseljavani iz tih krajeva kasnije, bježeći s Osmanlijama, dobijali su nadimak a potom i prezime Hrvat.

Pripadnici SIPA -a danas su u okviru pretresa u slučaju Dženan Memić uhitili još jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Radi se o Nedžadu Hrvatu, saznaje Avaz. Ranije je tijekom dana, uhićen pripadnik DKPT BiH Nebojša Veljovića.

Obavljen je i pretres njihove imovine. Hrvat jutros nije bio zatečen na svojoj adresi, zbog čega je pretres trajao duže. Pronađen je u prostorijama jedne policijske agencije.

Veljović i Hrvat su tragične noći na Ilidži osiguravali diplomatske objekte. Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.

Točnije, sumnje se da su ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je ozlijeđena samo jedna osoba da bi tek kasnije rekli da su “ipak ozlijeđene dvije osobe”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>