Simfonijski orkestar ”doveo” Beatlese u Mostar. U čast tog slavnog benda zasvirao je britanski veleposlanik…

Simfonijski orkestar Mostar napravio je u Mostaru pravi spektakl! Oni su u djelo proveli ideju koja je oduševila publiku poklonivši im 50 pjesma legendarnih Beatlesa!

Beatlesi u Mostaru - Simfonijski orkestar

Ideja je sadržavala čitav simfonijski orkestar, plus rock bend, plus glavne i prateće vokale, što znači da je na pozornici Kantarevca Beatlese izvodilo 80 ljudi.

Svi oni dali su sve od sebe da simfonijska izvedba bezvremenskih klasika Paula, Johna, Georga i Ringa zvuči moćno, kako i dolikuje opusu najveće pop-rock grupe ikad!

Simfonijski orkestar ''doveo'' Beatlese u Mostar

Aranžmane je uradio maestro Tatarević, koji je ujedno i umjetnički direktor projekta. Snježana Zovko kao ravnateljica orkestra, pobrinula se da sviraju zbilja najbolji umjetnici, a uz potporu Grada Mostara, Kantarevac se nametnuo kao logična lokacija za spektakl.

Beatlesi u Mostaru - Simfonijski orkestar

Josip Palameta, Goran Orešković, Karlo Vudrić, Maroje Strgačić, Oliver Bevanda, Leon Lasić i Sandro Bjelanović pjevali su kao glavni vokali prava umjetnička djela Beatlesa, a uz koje su stasali milijuni i milijuni ljudi.

Prateće vokale pjevali su Antonija Batinić, Selma Droce, Ivona Šimunić, Anja Stanić, Marija Čolak, Marija Polić, Nenad Tomičić i Toni Lesko.

Beatlesi u Mostaru - Simfonijski orkestar

Čak sedam glavnih i osam pratećih vokala u The Beatles Tribute Choiru bili su prava simfonija za uši, a pogotovo kada iza njih stoji čitav Simfonijski orkestar Mostar, s prijateljima umjetnicima iz regije, koji su za ovu priliku pojačali redove orkestra.

Također, kako nema rock ugođaja bez pravog rock benda, tu je i The Beatles Tribute Band, kojeg čine Josip Vukoja – Joco, na čak osam gitara, specijalno spremljenih za ovu priliku, zatim Damir Škutor na ritam gitari, Marko Jakovljević na basu, Marko Palameta na klavijaturama i Dragan Raspudić na bubnjevima.

Gospođa Kordić, prva dama grada. I neki lik pored nje.

Postava je to koju ste mogli upoznati na hvaljenim koncertima koje je Simfonijski orkestra Mostar odradio u čast ABBA-e.

Niti ovaj put spektakl nije izostao, a izvođače na sceni podržao je i veleposlanik Velike Britanije u BiHMatt Field, koji je u nekoliko pjesama unio i originalni britanski štih, koji je uvijek krasio četvorku iz Liverpoola.

Beatlesi u Mostaru - Simfonijski orkestar
Britanski veleposlanik u BIH g. Matt Field  svirao je na ovom koncetru električnu gitaru

Koncert je podržalo veleposlanstvo Velike Britanije u BiH, kao i Grad Mostar.

Sponzori koncerta su i Leda, Telemach, Tuborg (Carlsberg BH) i Shankley’s Pub (logična veza s Liverpoolom