Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

“Sigurne zone” za žene tijekom novogodišnje noći pokrenule raspravu u Njemačkoj

Must Read

“Sigurna zona” kod berlinskih Brandenburških vrata u kojoj žene mogu prijaviti seksualno uznemiravanje tijekom proslave Nove godine pokrenula je raspravu u Njemačkoj.

Područje u kojem će biti volonteri njemačkog Crvenog križa zamišljeno je kao odvojeno mjesto u kojem utočište mogu pronaći žene koje mete spolnog uznemiravanja ili se ne osjećaju ugodno u drugim prostorima. Berlinska policija je kasno u petak objavila da je ona pozvala organizatora da uspostavi takvu zonu i da podržava taj koncept. No čelnik njemačkog policijskog sindikata Rainer Wendt kritizirao je tu ideju, tvrdeći da ona implicira da postoje i “nesigurne zone”. To je “poražavajuća poruka” i “kraj ravnopravnosti spolova, slobode kretanja i osobne autonomije”, istaknuo je Wendt u razgovoru za subotnje izdanje novina Neuen Osnabruecker Zeitung.

Wendt je ocijenio da se žene trebaju posvuda osjećati sigurno. Pitanje seksualnog uznemiravanja među masama ljudi aktualna je tema u Njemačkoj od proslave Nove godine prije dvije godine u Koelnu, kada je velik broj žena prijavio napastovanje. Nakon tih događaja podneseno je više od 1200 žalbi policiji i tužiteljima, a većina osumnjičenika bila je sjevernoafričkog ili arapskog podrijetla. Očekuje se da će i drugi njemački gradovi uspostaviti slične zone za nedjeljnu proslavu, a takvo je područje već postojalo i na ovogodišnjem Oktoberfestu.

(Hina)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -