Published On: Sri, stu 30th, 2016

Šeks: Najgnusnija krivotvorina je da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat


Novi nastavci Šeksovih sjećanja trebali bi biti objavljeni na proljeće. U njima će, kako je kazao, prikazati kako su tekli pokušaji rekonstrukcije BiH, ali i ukazati na važnost dogradnje Daytonskog sporazuma.
– Memoari su nastali iz potrebe ukazivanja na povijest, koja se u posljednje vrijeme krivo prikazuje – kazao je Šeks, dodavši kako se knjigom razbijaju dvije teze na temelju činjenica i dokumenata koji do sada nisu izašli u javnost.
– Ovo je moj obračun s kovačima neistina. Najgnusnija krivotvorina je ta da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat, odnosno da na Hrvatsku nije izvršena agresija JNA, a na Bosnu i Hercegovinu agresija Srbije, nego da je to bio dogovor između dva diktatora koji su se dogovorili da trguju s tuđim teritorijem – kazao je Šeks.
Novi nastavci Šeksovih sjećanja trebali bi biti objavljeni na proljeće. U njima će, kako je kazao, prikazati kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine, ali i ukazati na važnost dogradnje Daytonskog sporazuma.
O knjizi su govorili i nekadašnji ministar pravosuđa Republike Hrvatske i saborski zastupnik Bosiljko Mišetić, bivši državni tajnik zadužen za iseljeništvo u Ministarstvu obnove, razvoja i iseljeništva RH Marin Sopta, dr. sc. Ivica Miškulin i dr. sc. Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu.
Knjiga je predstavljena u organizaciji Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Hrvatske kulturne zajednice Troplet.
Predstavljanje knjige hrvatskog političara Vladimira Šeksa pod nazivom “1991. – Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”, upriličeno je u srijedu navečer u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Osnovna tema knjige, prema Šeksovim riječima, je obračun s krivotvoriteljima novije povijesti, povijesti Hrvatske, Bosne i Hercegovine i preostalog dijela Jugoslavije./Večernji list/