Published On: Pet, lip 15th, 2012

Sejfudin Hodžić, S BiH: Čović je Tihiću obećao prvi entitet

U organzaciji Općinskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Novo Sarajevo sinoć je održana javna tribina pod nazivom “Vrijeme za bolje ljude”.

Obraćajući se nazočnima, potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer rekao je da sve druge stranke u BiH šute dok Milorad Dodik govori da “dvije srpske države imaju spoj na Drini”.

“Lagumdžijini dogovori s njim su na liniji podjele BiH, a ne njenog jačanja, istakao je Gojer.

Član Predsjedništva SBiH Sejfudin Hodžić negirao je navode čelnika SDA da je po Bosnu i Hercegovinu sve krenulo naopako “rušenjem” tzv. Travanjskog paketa.

“Najgoru stvar je napravio upravo Sulejman Tihić pristajući na Prudski sporazum, čime je Draganu Čoviću obećao treći entitet a Miloradu Dodiku popis stanovništva kojim se legaliziraju posljedice etničkog čišćenja i genocida, kazao je Hodžić i dodao da je BiH u ovoj situaciji zbog politike SDA.

Hodžić smatra da SDP sada ide istim putem u želji da dobije bodove kod međunarodne zajednice, a narodu govori da će Bosnu i Hercegovinu uvesti u EU i NATO.

“NATO je savez koji brani svoje članice ukoliko ih napadne neka druga država a ne ako se unutar države nešto događa i pitanje je je li članstvo u takvoj organizaciji vrijedno svih ustupaka”, naglasio je Hodžić.

Predsjednik SBiH Amer Jerlagić je potcrtao da “probosanski blok koji je dogovoren sa SDA, SDP i SBB važi samo za zajednički nastup na lokalnim izborima u RS-u”.

“U Sarajevu te ljubavi nema. Meni bi Asim Sarajlić (član predsjedništva SDA) ponudio da ponovo budem generalni direktor “Elektroprivrede BiH” ali ja ne bi pristao jer sam iz te kompanije otjeran”, pojasnio je Jerlagić.

Dodao je da je SDP izdao Bosnu i Hercegovinu pristajanjem na popis stanovništva, dogovorom o “neperspektivnoj” vojnoj imovini i nedovoljnim zalaganjem za Srebrenicu.( Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare