Published On: Pet, lis 4th, 2019

SDP odlučio kako Srbi neće imati predstavnika u vrhu Skupštine HNŽ

Nakon što je konačno odblokiran rad Skupštine HNŽ, a Šerif Špago izabran za predsjedavajućeg ovog zakonodavnog tijela, postavlja se pitanje kako će proces ići dalje.

S obzirom na stav SDP-a, čini se kako proces konstituiranja vlasti u ovoj županiji uopće neće biti završen u ovome mandatu.

Naime, SDP je za zamjenicu predsjedavajućeg Skupštine HNŽ iz reda srpskog naroda kandidirao Vesnu Saradžić, dok je s druge strane HDZ BiH za istu poziciju kandidirao Zoru Dujmović. S obzirom da nema kompromisa oko toga tko bi trebao obnašati ovu dužnost, predstavnik srpskog naroda na spomenutu poziciju još nije izabran.

Ismet Lulić, predsjednik Županijskog odbora SDP-a BiH HNŽ-a  je poručio kako Skupština može funkcionirati na ovakav način, što znači kako se vladajućim strankama neće dozvoliti da imaju zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda.

– Bilo bi pogubno za zakonodavno tijelo da jedna stranka ima dva člana u rukovodstvu Skupštine. Mi smo i dalje tog stava da HDZ ne treba dobiti zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda, znamo iz prošlosti da nije bilo popunjeno rukovodstvo Skupštine, a da je Skupština funkcionirala – rekao je Lulić.

To znači kako je SDP BiH odlučio kako srpski narod neće imati predstavnika u vrhu Skupštine HNŽ-a, a dodatna ironija je u tome što oporbena stranka kao što je SDP BiH odlučuje tko će obnašati dužnosti koje pripadaju vladajućim strankama.

Nažalost, legitimni predstavnici Srba u HNŽ-i nisu na izborima dobili dovoljno glasova kako bi osvojili jedan mandat i imali svoga predstavnika i vrhu Skupštine HNŽ.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare