Utorak, 18 lipnja, 2024

SDP: Neki nisu imali ni za kartu do Sarajeva, a danas imaju stanove, kuće, poslovne prostore

Must Read

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH “ohrabruje policiju i tužiteljstva da ispitaju sve navode koje Stranka demokratske akcije (SDA) i njen lider Sulejman Tihić stavljaju na teret čelnicima SDP-a”.

“Da po državu i građane nije opasno, bilo bi tragikomično to što Sulejman Tihić, koji već mjesecima potpuno koči napredak BiH, ima smjelosti bilo koga optuživati za blokade. Tihićevo ponašanje u posljednja tri mjeseca pokazuje o kako nemoralnom političaru se radi. Riječ je o osobi koja je, radi nekoliko ministarskih fotelja SDA kadrova, u stanju zemlju odvesti u anarhiju i kaos. Osoba koja je u stanju kontinuirano javno plasirati teške laži i klevete, zaista predstavlja lidera opasnih namjera”, navodi se u današnjem priopćenju SDP BiH.

U SDP-u očekuju od SDA, ali i pravosudnih organa, da “objasne građanima kako to da ljudi koji do prije deset godina nisu imali novca ni za autobusku kartu do Sarajeva, danas u najužem centru glavnog grada BiH imaju brojne stanove, kuće i poslovne prostore”.

“Pozivamo ih da završe poodavno otvorene istrage o otimačini i uništavanju Energopetrola, Terminala FBiH, Feroelektra, Sarabona, Binasa, Energoinvesta, Pretisa, Vranice, Krivaje, Konjuha, Granita, Vitezita, Agrokomerca, Željeznica FBiH, KTK-a, te Tvornice duhana Mostar”, dodaje se u priopćenju.

SDP napominje da istražni organi trebaju staviti točku na istrage o “stotinama milijuna pronevjerenih i ukradenih maraka, posredstvom štetnih ugovora koji su sklapali i aminovali kadrovi SDA, poput ugovora o izgradnji sarajevske zaobilaznice i nezaboravnog SCT-a ili ugovora o dokapitalizaciji Energopetrola”.

“Neka se okončaju istrage o sličnim mutnim poslovima koje su sklapali kadrovi SDA u BH Telekomu, Elektroprivredi BiH, Tvornici duhana Sarajevo, brojnim državnim institucijama i agencijama”, upozorava SDP, dodajući da će u okončavanju ovih istraga pravosuđe imati punu podršku ove stranke.

“Kada se daju odgovori na ova pitanja, onda će narod znati odakle novac za stanove, kuće i poslovne prostore po centru Sarajeva čelnicima SDA koji do dolaska u fotelje za koje se sada grčevito bore, nisu imali novca ni za autobusku kartu do glavnog grada BiH”, navodi se u priopćenju.

SDP napominje da će nastaviti borbu za vladavinu prava, te da neće odustati od usvajanja zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene krivičnim djelom i prekršajem, jačanja tužiteljstva i policije.

“Posvećena država dobit će bitku protiv organiziranog kriminala i korupcije, koliko god se SDA i njen lider trudili da to zaustave”, navodi se u priopćenju SDP-a BiH.(Onasa)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -