NIKŠIĆ PREDLAŽE NOVI KOMUNALNI ZAHVAT: Krizu vlasti u Federaciji BiH jedino mogu riješiti izvanredni izbori

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP BiH jednoglasno je usvojen zaključak da će SDPBiH početi raditi na traženju zakonskih rješenja koja bi omogućila raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora u BiH, odnosno u Federaciji BiH.

U svjetlu aktualne političke krize i očitog neslaganja u vladajućoj parlamentarnoj koaliciji koja čini Vladu FBiH, čiji teret najviše nose građani FBiH, članovi Predsjedništva su zaduženi za iznalaženje zakonskih inicijativa za izmjene Izbornog zakona BiH, kako bi se uvela institucija izvanrednih izbora.

-Očito je da nova vladajuća koalicija, predvođena HDZ-om, a uz prešutnu suglasnost SDA, uvodi ekonomski treći entitet u BiH, time što bi HDZ imao ekskluzivno pravo imenovanja upravljačkih struktura u javnim poduzećima u dijelovima FBiH sa većinski hrvatskim stanovništvom, navodi se u priopćenju SDP BiH.

SDP je Oštro osudio i nedavno imenovanje novih veleposlanika od strane članova Predsjedništva BiH, čije imenovanje nije ovisilo od njihovog diplomatskog iskustva, kako se navodi u priopćenju, kojeg nikako i nemaju, nego od toga koliko su stranački podobni.

-Tako ćemo u budućnosti imati situaciju da BiH u svijetu predstavljaju oni protiv kojih se vode aktivni sudski procesi ili vlasnici Internet portala koji šire mržnju među građanima BiH, stoji u priopćenju SDP BiH, stranke koja je u dva navrata provodila majorizaciju Hrvata u BiH. /HMS/