SDP: Ako je BiH trula država, onda je Dodik crv

Ukoliko je BiH “trula država, to je zato što je Milorad Dodik jedan od njenih crva”, kaže se u današnjem reagiranju SDP BiH na izjavu predsjednika RS-a i Saveza nezavisnih socijaledmorata (SNSD) Milorada Dodika beogradskim  medijima kako je BiH  “trula država, koja ne zaslužuje da postoji“.

Kako se navodi, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “po tko zna koji put okomio se na BiH, čiji je državljanin i od čijih poreskih obveznika prima plaću, pa je, pokušavajući novoj srbijanskoj vlasti prodati istu priču koju vrti već godinama, beogradskim medijima izjavio kako je BiH ‘trula država, koja ne zaslužuje da postoji’“.

“Što se tiče državne razine BiH, riječ je o čistoj zamjeni teza: Dodikovi parlamentarci blokiraju svaki proeuropski zakon i odluku na državnoj razini koja bi značila funkcionalniju državu na euroatlantskim tračnicama, a onda ‘poentiraju’ kako je ‘dogovor nemoguć’. Njihovi zahtjevi su da država BiH ne postoji, nego da postoje dva – tri pašaluka, od kojih bi jedan bio ustoličen po demokratskoj bjeloruskoj recepturi.

Mora se reći istina da Milorad Dodik nije kriv za situaciju u Federaciji BiH. Na toj su razini, uz neznatnu stanku, Dodikovi najbolji koalicijski partneri Sulejman Tihić i Stranka demokratske akcije doveli do totalnog osiromašenja građana ovog entiteta”, navodi se u priopćenju SDP BiH.

SDP BiH i njegovi kadrovi “spremni su preuzeti odgovornost za mandat koji su dobili od građana 2010. godine, i po tome se razlikujemo od uzurpatora i mrzitelja države BiH Dodika i njegovog poslušnog partnera Tihića, koji bi sve učinio da nekoliko tisuća SDA-ovaca ostane na vlasti”.

“Socijaldemokratska partija BiH se nada kako će nova srbijanska vlast u svom obračunu s tajkunima i politički meceniranim kriminalom otkriti kako je Milorad Dodik jedan dio BiH, onaj koji se zove Republika Srpska, osiromašio do trulosti. Ukoliko je BiH trula država, to je zato što je Milorad Dodik jedan od njenih crva”, zaključuje se u priopćenju SDP-a BiH.( Onasa)