Published On: Sub, svi 27th, 2017

SDA OSUDILA NIKOLIĆEVU IZJAVU: Neka njegovi nasljednici vode računa o vlastitoj državi i pokušaju joj oprati obraz

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH najoštrije je osudila jučerašnju izjavu odlazećeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića kako se “nada da će jednog dana Srbija i RS biti jedno”.

SDA se nada da je “s odlazećim Nikolićem odlazeći i odnos Srbije prema BiH koji je oličavao”.

– Izjave kojima se napada na teritorijalni integritet BiH su prepreka obnovi dobre suradnje zemalja zapadnog Balkana koju Srbija verbalno proklamira. BiH je očuvala svoj teritorijalni integritet i suverenitet i u mnogo težim okolnostima, pa i onda kada je na BiH vršeći otvorenu agresiju napadao Miloševićev srbijanski režim u kojem je Nikolić imao značajnu ulogu – priopćeno je iz SDA.

BiH će, ističu iz SDA, uvijek biti jedno, a neka Nikolićevi nasljednici vode računa o svojoj državi i neka joj pokušaju oprati obraz zbog jedinog genocida koji je izvršen u Europi nakon Drugog svjetskog rata, genocida u BiH, za koji je presudom Međunarodnog suda izravno proglašen odgovornim entitet RS, a Srbija odgovornom za njegovo nesprečavanje.

– Neka se bave pitanjem jedinstva vlastite države i stanjem ljudskih prava u njoj. U to sigurno ne spada jučerasnja ramazanska “čestitka” muslimanima u Srbiji tako što će im pred džumu vlast srušiti džamiju – stoji na kraju priopćenju iz SDA./HMS/