SDA, organizatorica najveće izborne prijevare zvane Komšić: Neka Schmidt intervenira i spasi nas od izbornih prijevara i manipulacija

Nakon što je u Domu naroda PS BiH pao SDA-ov prijedlog o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH, iz najveće bošnjačke oporbene stranke, navode kako “odluka vladajuće koalicije da u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odbije po hitnoj proceduri razmatrati i usvojiti Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje se odnose na integritet izbornog procesa potvrđuje da aktualnoj državnoj vlasti nije stalo do europskog puta Bosne i Hercegovine i da će učiniti sve da spriječe organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora”.

“Vladajuća koalicija želi spriječiti zaustavljanje izbornih prijevara i manipulacija” 

U SDA smatraju da vladajuća koalicija današnjim odlukom pokušava kupiti vrijeme i u konačnici spriječiti zaustavljanje izbornih prijevara i manipulacija.

“Ovakav ishod glasanja realizacija je dogovora kojeg su predsjednici vladajućih stranaka postigli na privatnom imanju Milorada Dodika u Laktašima”, navodi se.

S druge strane, dodaju iz SDA, neprihvaćanje ovog Zakona prije sjednice Europskog vijeća, koje će u ožujku razmatrati mogućnost otvaranja pregovora Europske unije s BiH, jasna je poruka vlasti da im nije stalo do europskog puta.

“Pozivamo Schmidta da intervenira” 

Naglašavaju da je sva priča o navodnoj posvećenosti tom putu samo paravan za ustupke koje Trojka daje SNSD-u i HDZ-u BiH.

“Pozivamo Visokog predstavnika Christiana Schmidta da na temelju odluke Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji je već usvojio ovaj Prijedlog Kluba SDA, te u skladu sa svojim ranijim obećanjem donese odluku o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje će omogućiti organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora”, navodi se u priopćenju SDA.