Published On: Čet, pro 2nd, 2021

SDA, JEDINA PROTERORISTIČKA PARTIJA NA TLU EUROPE NEMA SAMO KOMŠIĆA NA DALJINSKOM: Ovaj Srbin smatra da je majorizacija Srba i Hrvata u FBIH lijepa, dobra i da treba postati ideal

Nakon sastanka u Delegaciji Europske unije u Sarajevu, predstavnik Komšićeve Demokratske fronte i potpredsjednik FBiH Milan Dunović kazao je kako je u tijeku ofanziva HDZ-a, a da im predstavnici međunarodne zajednice pomažu u tome.

Njegov je dojam da pomak nije vidljiv nakon jučerašnjeg sastanka, te da predstavnici međunarodne zajednice na dnevni red stavljaju zahtjeve HDZ-a.

“Jedna od stvari koju traže je povezana sa stavom HDZ-a koji kažu kako kako presuda Ljubić nije implementirana i da treba mijenjati Ustav Federacije. Oni tvrde kako Ustav FBiH nije u skladu s Ustavom BiH. Ja sam kazao stav Demokratske fronte da je presuda implementirana jer je brisan sporni član zakona”, izjavio je on.

U Delegaciji EU zakazan je naredni sastanak 7. prosinca kad bi se stranke trebale izjasniti o svim prijedlozima, kazao je on.

“Događa se ofanziva HDZ-a”, izjavio je Dunović, piše Oslobođenje.

Dunović je kazao i kako je američki izaslanik Matthew Palmer jučer iznosio prijedlog o varijabilnoj izbornoj jedinici, što je za DF, kako reče Dunović, treći entitet./HMS/

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Juka
Juka
1 mjesec prije

Želimo: građansku, demokratsku, jedinstvenu, suverenu, sekularnu, europsku i slobodnu BiH. Ne želimo: aparthejd/etničke podjele, seperatizam i secesiju, etničko glasanje i uplitanje susjednih država koje su bile učesnici u agresiji nad BiH.

Pero
Pero
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

neki dan je umro pilot iz Bihaća, on je kažu prevozio civile i ranjenike iz Bihaća. Pitanje za tebe ? Gdje je letio s tim helikopterom? u Banja luku ili..?

nisam kriv
nisam kriv
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Tvoja ushrana vjeri je u koliziji sa tvojim željama, mrrrš varalico kvarna !

gostujuci
gostujuci
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Sto samo susjednih,valjda bi bilo normalno da se ni jedna drzava ne mjesa u unutrasnje stvari druge.Ali kod nas je svedski sto uvijek aktuealan,ako neko radi u mom interesu on je i dobar i pravedan ako neko radi za komsiju to je maligno,agresosorako itd mjesanje,rjesenje je samo u dogovoru unutatarnjem i da svi budu podjednako nezadovoljni sto ce reći i podjednako zadovoljni,sve drugo je propast

Kiklop
Kiklop
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Ne zaboravi.To su samo zelje…

vitina
vitina
1 mjesec prije

I prije sam ga smatrao ljudskom bijedom, ali kad sam ga vidio na otvaranju onog rugla od spomenika na Kazanima, shvatio sam da je ovaj lik dno dna.

Hodidjed
Hodidjed
1 mjesec prije

Ajd neka i Srbi imaju svoga Sejdu. Zašto bi to bila privilegija samo Hrvatima. Inače, ovaj tip je jadno i izgubljeno čaljade. Turci ga vodaju na uzici.

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Odgovori   Hodidjed
1 mjesec prije

Janjičar

Kiklop
Kiklop
Odgovori   Hodidjed
1 mjesec prije

U svakoj naciji pronadje se po neki Juda.Pravi Juda se objesio ne znam sta ovi cekaju…

Hođin dudliš
Hođin dudliš
Odgovori   Hodidjed
1 mjesec prije

Koga ovakvo mile može nekoga predstavljati osim samog sebe i mora da puši onoj pijanduri od drugog islamskom člana da ne kažem čega.